Cinsel istismarla suçlanıyordu: Steven Tyler'a açılan dava reddedildi

Cinsel istismarla suçlanan Aerosmith'in vokalisti Steven Tyler hakkında açılan dava reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aerosmith'in vokalisti Steven Tyler'a yönelik cinsel istismar iddiasıyla açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi. 

The Guardian'ın haberine göre, Manhattan'daki ABD bölge yargıcı Lewis Kaplan, Jeanne Bellino'nun, iddialarını "şiddetle" reddeden 75 yaşındaki Tyler'a, cinsiyete dayalı şiddet mağdurlarını koruyan New York Şehri yasası uyarınca dava açmak için çok uzun süre beklediğini söyledi.

Tyler'ın avukatı kararla ilgili, "Yargıcın muhakemesine katılıyoruz ve müvekkilimiz adına bu sonuca minnettarız" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Aerosmith'in vokalisti Steven Tyler, 1973 yılında 16 yaşında olan bir kıza cinsel istismarda bulunmakla ve kürtaj yaptırmaya zorlamakla suçlandı. 

Steven Tyler, reşit olmayan birine taciz iddiasında bulunan Julia Misley'in dava açmasından sonra iddiaları yalanladı. Bu dava hala devam ediyor.

Şarkıcı daha sonra, model Jeanne Bellino tarafından cinsel saldırıyla suçlandı. Bellino, aynı gün içinde iki kez Tyler'ın tacizine uğradığını öne sürdü. Olay yaşandığı sırada 17 yaşında olan ve modellik yaptığını belirten Bellino, şarkıcının kendi rızası dışında onu öptüğünü ve cinsel ilişkiye zorladığını söyledi. Cinsel tacizin ardından hastaneye kaldırılan ve ilaç tedavisi gören Bellino mahkemeye başvurdu.

Tyler, iddiaları yalanladı. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)