Ciner talep etti, Bahçeli'nin sözlerine içerik engelleme kararı geldi

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın açıklamalarına tepki göstererek Habertürk'ü de hedef alan Bahçeli hakkında Turgay Ciner'in başvurusu kabul edildi. Bahçeli'nin sözlerine erişim engeli getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın TSK’ya yönelik "Devletin ordusu Katar'a satılmış" sözleri nedeniyle Habertürk’e tepki göstermiş ve "hesabını soracağız" demişti. Bahçeli'nin sözlerine engelleme kararı getirildi.

MedyaRadar'ın haberine göre, Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner, avukatı Zişan Kasar Yıldırım aracılığıyla dün (18 Aralık 2023) mahkemeye dilekçe vererek Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının yer aldığı haberlerin erişime engellenmesini istedi. İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği’ne yapılan başvuruda içeriklerin yayından kaldırılması da talep edildi. Mahkeme bu talebi aynı gün kabul etti ve Bahçeli'nin açıklamalarına erişim engeli getirildi.

NE OLMUŞTU?

Habertürk'teki bir tartışma programına katılan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır "Öyle bir noktadayız ki, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" diye konuşmuştu. Bahçeli ise bu açıklamanın ardından Başarır ve Habertürk'e tepki göstermişti. (HABER MERKEZİ)