Çin'de kömür madeni şirketinde yangın: 26 ölü

Çin'in Lyuliang kentinde bulunan Yongju kömür madeni şirketinin 4 katlı binasında çıkan yangında 26 kişi yaşamını yitirdi, en az 38 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Şansi eyaletindeki Lyuliang kentinde bulunan Yongju kömür madeni şirketinde yangın çıktı. Yangında 26 kişinin öldüğü, en az 38 kişinin yaralandığı açıklandı.

The Guardian'ın aktardığına göre, yangın, kömür madeni şirketinin dört katlı Yongju Kömür Endüstrisi Ortak Binası'nda çıktı. Çin devlet haber ajansı Xinhua, yurtdışı ziyaretinde olan Devlet Başkanı Şi Cinping'in yetkililere 'daha fazla güvenlik önlemi' alma talimatı verdiğini aktardı. 'Yangından çıkarılacak son derece büyük bir ders olduğunu' kaydeden Şi, yerel yöneticilerin 'kilit öneme sahip sektörlerde derinlemesine incelemeler yapmasını ve acil durum planları ile önleme adımlarını geliştirmesini' istedi.

 POLİS ÇOK SAYIDA KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de şirket binasının alevler içinde kaldığı, itfaiye ekiplerinin müdahale etmeye çalıştığı yangını pek çok kişinin binanın önündeki otoparkta izlediği görüldü. CCTV'nin bugün erken saatlerde geçtiği haberde, 63 kişinin binadan kurtarıldığı, 51'inin hastaneye kaldırıldığı bildirilmişti. Fakat devlet kanalı bu kişiler arasında hayatını kaybeden olup olmadığı hakkında bilgi vermedi.

CCTV'nin aktardığına göre, polis yangınla bağlantılı olarak pek çok kişiyi ifadeleri alınmak üzere gözaltına aldı. Yangının kontrol altına alındığını bildiren yetkililer, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. (DIŞ HABERLER)