Çin'de kaybolan lise öğrencisinin cesedi 106 gün sonra bulundu

Çin'de 14 Ekim 2022'den beri kayıp olan 15 yaşındaki lise öğrencisi Hu Xinyu'nun cesedi, 106 gün sonra bulundu.

14 Ekim'de Hu Xinyu'nun en son görüntülendiği kamera kaydı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Jiangxi eyaletinin Yanshan ilçesinde bir lisede kaybolan ve 14 Ekim 2022'den beri aranan 15 yaşındaki Hu Xinyu'nun cesedine ulaşıldı. En son 14 Ekim'de arkadaşlarıyla çalışmaya giderken görüntülenen Hu, 106 gündür aranıyordu.

Yanshan Polisi'nin ilk açıklamasına göre, cumartesi günü Hu'nun okuduğu Zhiyuan Lisesi'nin yakınlarında yer alan Jinji Dağları'nda bir ceset bulunduğuna ilişkin bir şikayet geldi. İlk araştırmalardan sonra, cesedin üzerindeki kıyafetlerin eşleşmesi ile birlikte polis daha sonra yerel savcılardan, aile temsilcilerinden ve ailenin avukatından soruşturmaya başkanlık etmelerini istedi. Pazar günü çıkan DNA sonuçlarına göre, cesedin Hu'ya ait olduğu kesinleştirildi.

SES KAYIT CİHAZI BULUNDU

Ayrıca olay yerinde bulunan bir dijital ses kayıt cihazının da inceleneceği aktarıldı.

Ailenin avukatı Zheng Xiaojing, pazar sabahı sosyal medyada polisin otopsi yapmak için aileden izin istediğini bildirirken, haberlere üzüldüğünü ve gerçekte ne olduğunu ortaya çıkarmak amacıyla dava dosyalarını incelemek için bir talepte bulunacağını da sözlerine ekledi.

ARAMALARA 5 BİN KİŞİ KATILDI

Xinyu'nun kayboluşu, Çin'de en çok tartışılan konulardan biri oldu. 7 Ocak'ta soruşturma ekibinin yazdığı açık mektupta, polisin Hu'yu bulmak için 'elinden gelenin en iyisini yaptığı' belirtilmişti. 

Tüm okul mülkleri arandı ve Hu'nun öldürüldüğüne, intihar ettiğine veya okul arazisinde bir kaza geçirdiğine dair hiçbir belirti bulunamadı. Ekip, okulun güneyindeki 39.27 hektarlık ormanda da arama yaptı ve mektupta Hu'dan hiçbir iz bulunmadığı belirtildi. 9 Ocak'tan bu yana, soruşturma ekibi yerel halkı okulun yakınındaki ormanda aramayı genişletmek için seferber etti. Yerel basında çıkan haberlere göre, aramaya yaklaşık 5 bin kişi katıldı. (DIŞ HABERLER)