Çin Seddi'nde 'kestirme yol' açan 2 kişi gözaltına alındı

Çin'in Şansi bölgesinde iki şüpheli 'seyahat süresini kısaltmak' için Çin Seddi'nde delik açtıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki kişinin Çin Seddi'nde delik açtıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı açıklandı. İki şüpheli, Çin Seddi'nde kazı makinesi kullanarak delik açtıklarını kabul etti. 

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, gözaltı haberini Çin'in devlet kanalı CCTV duyurdu. Kanalın haberinde, iki kişinin Çin Seddi'nde delik açmak için kazı makinesi kullandıktan sonra gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Şansi Bölge Polisi, duvarın bir kısmında 'kestirme yol' açmak için kullanılan makinenin izini sürdü. Gözaltına alınan şüpheliler, 'seyahat süresini kısaltmak' için duvarda bir kestirme yol açmak istediklerini, bunun için de ekskavatör de denilen kazı makinesini kullandıklarını itiraf etti. 

'SORUŞTURMA SÜRECEK'

İnşası yüzyıllar boyunca devam eden Çin Seddi'nin zarar verilen kısmının Çin'de 14'üncü yüzyıldan 17'inci yüzyıla kadar hüküm süren Ming hanedanı döneminde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. CCTV, iki şüphelinin duvarda 'geri dönüşü olmayan bir hasar' bıraktığını aktardı. CCTV, haberinde, "İki şüpheli, halihazırda yasa gereği gözaltında tutuluyor. Konu soruşturulmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)