Çiğli Belediyesi işçilerinden toplu iş sözleşmesine tepki: Temsilci istifa

Çiğli Belediyesi'nde 1 haftalık grevin ardından toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 3 yıllık anlaşmaya tepki gösteren işçiler ise belediye önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Çiğli Belediyesi ile Genel-İş Sendikası İzmir 8 No'lu Şube yönetiminin dün akşam yaptıkları toplu iş sözleşmesi görüşmesinde uzlaşmaya varıldı. 829 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesiyle ücretlere ilk yıl için yüzde 36, ikinci yılın ilk yarısı için yüzde 20, ikinci yarısı içinse yüzde 17 zam yapılacak. Üçüncü yıl zam oranı ÜFE-TÜFE + 2 olarak belirlendi.
Varılan anlaşma şartlarına tepki gösteren işçiler, sendika temsilcilerine istifa çağrısında bulundu.

Çiğli Belediyesi'nin şirketi Çibel A.Ş. ile işçilerin bağlı bulunduğu Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasındaki toplu sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıkmıştı. Yaklaşık bir hafta süren grevin ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sendika yöneticileri ve SODEMSEN yetkilileri dün akşam saatlerinde yeniden masaya oturdu. Geç saatlere kadar süren görüşmelerin ardından masada uzlaşı sağlandı.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPILDI

Toplantının ardından Çiğli Belediyesi'nin sosyal medya hesabından, “Genel İş Sendikası İzmir 8 No’lu Şube ile toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağladık. Belediye emekçimize ve Çiğlimize hayırlı olsun” açıklaması yapıldı.
.

Sendika genel merkezinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise toplantı masasının fotoğrafı paylaşılarak, "Çiğli Belediyesi Çibel Ltd. Şti. toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, anlaşma sağlandı ve grevimiz sonlandı" denildi.

SENDİKAYA TEPKİ: BELEDİYE ÖNÜNDE 'TEMSİLCİ İSTİFA' SLOGANLARI

Anlaşmanın ardından bu sabah belediye önünde toplanan işçiler, sendika yöneticilerine tepki gösterdi. Sözleşmeyi kabul etmediklerini ifade eden işçiler, belediye önünde sık sık "Temsilci istifa" sloganları attı.
İşçilerin bekleyişi sürerken belediye binasına asılan sendika imzalı "Bu iş yerinde grev var" pankartı indirildi. İşçilerin bir kısmı ise işbaşı yapmadı.
Bekleyiş sürüyor. (DUVAR)