Çiğli Belediye Meclisi huzur haklarını SMA hastası Doruk'a bağışladı

Çiğli Belediye Meclisi huzur haklarının ilçede yaşayan SMA hastası Doruk Çukurcu’ya bağışlanması önerisini oy birliği ile kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çiğli Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimi Başkan Onur Emrah Yıldız yönetiminde gerçekleşti. Huzur haklarının Çiğli’de yaşayan SMA hastası Doruk Çukurcu’ya bağışlanması önerisinin oy birliği ile geçtiği Mecliste; 2023 yılı Faaliyet Raporu da oy çokluğu ile kabul edildi.

Çiğli Meclisi’nde ayrıca; Kıyı ve Ege Belediyeler Birliği Meclisleri ile İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği Meclisi üyeleri de belirlendi.

Çiğli Belediye Meclisi yeni dönemin ikinci oy birliğini Çocuk Meclisi’nden sonra; huzur haklarının SMA hastası Doruk’a bağışlanması kararıyla sergiledi. Başkan Yıldız’ın “Çiğlimizde yaşayan SMA hastası bir çocuğumuz var; ismi Doruk. Hayatını daha iyi idame etmesi adına bu ayki iki meclisten alacağımız huzur hakkını Doruk’a hibe etmeyi teklif ediyorum” önerisi, meclis üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı.

'EKONOMİK KRİZ, ÜLKEMİZİ TEĞET GEÇMEDİ'

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, faaliyet raporu değerlendirilirken ülke ekonomisinin ve yaşanan olumsuz olayların da göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi. Yıldız, “Faaliyet raporu; son 5 yılda ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyada yaşananlar düşünülerek değerlendirilmeli. Bu 5 yıllık süreçte 30 Ekim’de İzmir’de bir deprem, pandemi ve ardından da tüm ülkemizi etkileyen bir deprem yaşadık. Çiğli Belediyesi bu konuda elinden gelen tüm hassasiyeti göstermiştir. Öte yandan ekonomik kriz, ülkemizi teğet geçmemiştir. Bu nedenle; bizden önceki yönetim faaliyetlerini bu yönde şekillendirmiştir. Herkese teşekkür ederim. Bu faaliyet raporunun da oy birliği ile geçmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu. 2023 yılı Faaliyet Raporu meclisten oy çokluğu ile geçti.