Çiftçi-Sen: AK Parti ve şirketler zeytinlik alanların talanı için hamle yapıyor

Çiftçi-Sen, madencilikle ilgili yönetmelik hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yetki itirazında bulunduğu, Danıştay Daireler Kurulu'nun ise itirazı kısmen kabul ettiğini söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Çiftçiler Sendikası (Çiftçi-Sen), “AK Parti ve şirketler zeytinlik alanların talanı için hamle yapıyor” başlıklı yazılı açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, "Hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemizi yükseltmeliyiz" çağrısında bulunuldu.

Çiftçi-Sen Genel Başkanı Ali Bülent Erdem ve Çiftçi-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Adnan Çobanoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, zeytinlik alanların talanına yol açacağını gerekçesiyle başvuruda bulunulan ve Danıştay Sekizinci Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği madencilikle ilgili yönetmelik hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yetki itirazında bulunduğu ifade edildi.

‘KENDİ GEÇMİŞ KARARINI YOK SAYAN BİR KARARA İMZA ATMIŞ’

Danıştay Daireler Kurulu'nun itirazı kısmen kabul ettiği belirtilen açıklamada, "Danıştay Daireler Kurulu ise 2012 yılında almış olduğu kararı ve iptal edilen yönetmeliğin yürürlükte kaldığı süre içinde zeytinlik alanlara, ekolojiye ve kamuya verdiği zararı unutarak, itirazı kısmi olarak kabul etmiş, “itiraza konu daire kararının, uyuşmazlığın Danıştay sekizinci ve onuncu dairelerince oluşturulacak Müşterek Kurulca değerlendirilerek yeniden bir karar verilmek üzere kaldırılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır” diyerek, kendi geçmiş kararını yok sayan, kamu vicdanını sızlatan bir karara imza atmış, şirketlerin zeytinlik alanları talan etmelerini kolaylaştırmıştır” denildi.

‘HUKUKSUZ UYGULAMALARA KARŞI MÜCADELEMİZİ YÜKSELTMELİYİZ’

"Şirketlerin ve AKP’nin doğanın metalaştırılmasına, zeytinliklerimize, sularımıza, tarım arazilerimize, gıdamıza dönük saldırıları devam edecek" denilen açıklamada, "Enerjimizi toplamalıyız. Ve ısrarla üreticiler, tüketiciler, ekolojistler, çevreciler, kendi kültürüne sahip çıkanlar olarak birlikte olmalıyız. Hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemizi yükseltmeliyiz" ifadelerine yer verildi. (DUVAR)