'Cici' oyuncuları anlattı: Mutlu bir aile hayatı...

Berkun Oya’nın yönettiği ‘Cici’ izleyicilerle buluştu. Filmde Funda Eryiğit, Olgun Şimşek, İncinur Daşdemir, Olgun Şimşek ve Yılmaz Erdoğan yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir Başkadır dizisiyle tanınan yönetmen Berkun Oya'nın yeni filmi olan 'Cici' dijital medya platformu Netflix'te yayınlandı. Cici'yi oyuncular Nur Sürer, Ayça Bingöl, Okan Yalabık ve  Fatih Artman anlattı. 

T24'ten Muammer Brav'ın haberine göre, filmde anne rolünü canlandıran Nur Sürer, çekimlerin İznik’te bir köyde film için özel olarak yapılan bir evde yapıldığını söyledi. “Bir kadının gençliğinden başlayıp belli bir yaştan sonrasını oynuyorum” diyen Sürer, bütün oyuncularla çekim süreci boyunca “mutlu bir aile hayatı” yaşadıklarını dile getirdi. 

Oyuncu Ayça Bingöl de filmin, acı bir kaybın ardından köyden kente göçen bir ailenin yaklaşık 30 yıl sonra eski evlerinde buluşmasını konu edindiğini ifade etti. Bingöl, Berkun Oya’nın ön hazırlığının çok gelişkin bir yönetmen olduğunu belirterek “Oyuncuyu çok konforlu bir alana yerleştiriyor. Ne olacağını çok iyi biliyorsunuz. Harika bir senaryo, o senaryonun üzerine basıyorsunuz ve sörf yapıyorsunuz. Oyuncu orada da çok konforlu bir yerde. Orada da hiç bir soru işareti yok. Bütün meslek yaşantım boyunca çalıştığım en konforlu setlerden biriydi” dedi.

'DOĞAÇLAMA VARDI DİYEMEYİZ'

“Berkun Oya’nın  senaryosunda oyuncu olarak bir şey eklemek istemiyorsunuz çünkü sizin ekleyeceğiniz her şeyin fazla geleceğini fark ediyorsunuz” diyen Fatih Artman, canlandırdığı karakterle ilgili “Doğaçlamaya yer verdiniz mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Tam olarak bu süreç benim için öyle oldu. Berkun Oya’nın disiplin anlayışı içinde çalışıp kurmak istediği atmosfere özen gösterip, anladığımı aktarmaya çalıştım ama benim ve bütün oyuncu arkadaşlarım için de doğaçlama çok vardı diyemeyiz diye düşünüyorum.”

Filmdeki kilit karakterlerden birini canlandıra Okan Yalabık da, karakteri hakkında “Baba oğul ilişkisi içerisinde ve ailenin diğer fertleri ile birlikte bu ilişkinin geçmişte hesaplaşamadığı ve çözümleyemediği durumların hala şu anını çekiştiren, etkileyen bir hali var. Belki travması” diye konuştu.

Filmde ayrıca Funda Eryiğit, Olgun Şimşek, İncinur Daşdemir, Olgun Şimşek ve Yılmaz Erdoğan da yer alıyor.