'Oppenheimer' 13 dalda Oscar adayı oldu, Christopher Nolan minnettar olduğunu açıkladı

Yönetmen Christopher Nolan ve oyuncu Cillian Murphy, "Oppenheimer"ın çok sayıda Oscar adaylığı almasıyla ilgili minnettar olduklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Christopher Nolan'ın Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan "Oppenheimer" filmi, dünya çapında 955 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek 2023'ün en çok kazanan üçüncü filmi oldu. Başrollerinde Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon'ın yer aldığı film, tam 13 dalda Oscar'a aday gösterildi.

Hollywood Reporter'a konuşan yönetmen Nolan, "Oppenheimer"ın başarısı için minnettar olduğunu belirterek, "Filmle bir dalga yakaladığımız açık ve bu bizim çok minnettar olduğumuz bir şey" dedi. 

'BU DÜZEYDE BİR BAŞARIYI HAYAL ETMEMİŞTİK'

Nolan sözlerine, "Bu düzeyde bir başarıyı asla hayal etmemiştik. Ama bunun harika bir hikaye olduğuna inancımız vardı. İzleyiciler yaz aylarında filme gittiler, bence her şeyi yönlendiren şey hikayenin gücüydü, Amerikan tarihinin bu büyük parçasıydı. Ayrıca, yazın vizyona giren bir filmin yıl sonunda ya da gelecek yılın başında Akademi tarafından takdir edilmesi çok tatminkar. Açıkçası, bu projeyle yola çıktığımızda beklediğimiz şey bu değildi ve bu harika bir sürpriz" diye devam etti.

'KENDİMİ AYRICALIKLI VE ŞANSLI HİSSEDİYORUM'

Cillian Murphy de Deadline'a yaptığı açıklamada, "En İyi Erkek Oyuncu" dalında Oscar'a aday olmasıyla ilgili şöyle konuştu:

"Eleştirel ve ticari olarak insanlarla bağ kuran bir filmde oynadığım için kendimi gerçekten ayrıcalıklı ve şanslı hissediyorum. İnsanların 4-5 kez izlediği bir filmde oynamak ve size gelip bunu söylemeleri... Ben sadece tiyatro yapmak ve iyi bir oyunda rol almak istemiştim ve sonra bir kısa filmde küçük bir rol, ardından bir filmde küçük bir rol... Bu gerçekten aşamalı bir süreç.

48 yaşındayım ve çok şey gördüm. Dolayısıyla bunun benim için ne kadar önemli olduğunu, benim ve diğer insanlar için ne kadar manalı olduğunu anlayabiliyorum... Bilirsiniz, bu işte uzun zaman geçirdim. Sanırım gençken böyle bir şey mümkün görünmüyordu."