Christopher Nolan korku filmi çekmek istiyor

Yönetmen Christopher Nolan, yeterince iyi bir fikir olması koşuluyla bir korku filmi yapmak istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Oppenheimer" filmi 96. Oscar Ödülleri'ne 13 dalda aday olan yönetmen Christopher Nolan, Londra'daki İngiliz Film Enstitüsü'nde (BFI) bir söyleşiye katıldı. 

İzleyicilerden birinin korku filmi yapmayı düşünüp düşünmeyeceği sorusuna yanıt veren Nolan, "'Oppenheimer'ın konusuna uygun olduğunu düşündüğüm için kesinlikle korku unsurları var. Bence korku filmleri çok ilginç çünkü çok sinematik araçlara dayanıyorlar, gerçekten olaylara verilen içgüdüsel tepkilerle ilgililer ve bu yüzden bir noktada bir korku filmi yapmayı çok isterim" ifadelerini kullandı.

Variety'nin aktardığına göre, Nolan sözlerine, "Ama gerçekten iyi bir korku filminin gerçekten olağanüstü bir fikir gerektirdiğini düşünüyorum. Ve bunlar çok az sayıdadır. Dolayısıyla buna uygun bir hikaye bulamadım" diye devam etti. 

'KORKU FİLMLERİ SİNEMATİK AÇIDAN ÇOK İLGİNÇ BİR TÜR'

Korku filmlerinin sinematik açıdan çok ilginç bir tür olduğunu düşündüğünü belirten yönetmen, "Aynı zamanda stüdyoların bu tür filmlerden çok yaptığı az sayıdaki türden biri ve bunlar çok fazla kasvetli, çok fazla soyutlama içeren filmler. Hollywood'un genellikle film çekmeye karşı çok dirençli olduğu pek çok niteliğe sahipler, ancak bu, izin verilen bir tür" dedi. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)