CHP’nin Tuzla aday adayı Cemil Ekşi tutuklandı

CHP'den Tuzla belediye başkan aday adaylığını açıklayan Cemil Ekşi, kırtasiye malzemesi alımında usulsüzlük iddiasıyla yargılandığı davada 8 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tuzla’nın Orhanlı beldesinin eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, çocuklara dağıtmak üzere yapılan kırtasiye malzemesi alımında usulsüzlük iddiasıyla yargılandığı davada 8 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Ekşi, CHP’den Tuzla Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladıktan sonra tutuklandı.

İstanbul’un Tuzla ilçesi Orhanlı beldesi eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi ile birlikte tutuklanan 7 kişi, Mayıs 2012’de sahte faturalarla kırtasiye alımı yapılmış gibi göstererek, Orhanlı Belediyesini yaklaşık 2 milyon lira zarara uğrattığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, ancak ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtan Ekşi, suçlamaların ardından yaptığı açıklamada, “Otuz bin lirayla kırtasiye malzemesinde yolsuzluk yaptığım söyleniyor. Ben değil otuz bin lira; milyar da olsa yolsuzluk yapmam, yetimin hakkını yemem, kimseye de yedirtmem.” açıklamasını yapmıştı.

'ZAMANLAMA MANİDAR'

Dava, Cemil Ekşi’nin Tuzla Belediyesi Başkanlığı aday adaylığını açıklamasından kısa bir süre sonra sonuçlandı. Buna göre Ekşi’ye 8 yıl 3 ay 30 gün hapis cezası verildiği öğrenildi. Sonuçlanan dava ile ilgili Cemil Ekşi’nin itiraz hakkı bulunuyor.

Cemil Ekşi yaptığı açıklamada, adaylık sürecini başlatmasının ardından cezaevine gireceğini söyleyerek “Aklıselim herkes, benim bu suçu işlemeyeceğime zaten kanaat getirecektir. Şahsıma verilen bahse konu hüküm; hakkaniyete ve vicdani kanaatlere aykırıdır. Elbet ki; şahsıma verilen böylesine bir karar sebepsiz değildir. Hele ki; Tuzla’da yapılan seçim anketlerinde ve söylemlerde ismimin yüksek seslerle söylenmesi, toplumun sesine kayıtsız kalmamak için yaptığım Tuzla Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatı, yıllardır açıklanması beklenen dosyanın akıbetini hızlandırmış olabilir. Manidar olduğunu düşündüğüm husus şu ki; zamanlama” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)