CHP'nin son Antalya hamlesi: Muratpaşa adayı kim olacak?

Antalya’da CHP’nin Muratpaşa adayının kim olacağı uzun süredir merak ediliyor. Partinin Antalya’da sona bıraktığı Muratpaşa'da adayın bugün toplanacak Parti Meclisi’nde belirlenmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - CHP Genel Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muhittin Böcek’in adaylığında karar kıldığını açıklaması ile partide uzun süredir devam eden bir belirsizlik ortadan kalkmış oldu. Büyükşehir'de Böcek'in tekrar aday gösterilmesinin ardından gözler Muratpaşa'ya çevrildi. Antalya Büyükşehir’deki belirsizlik nedeniyle açıklanması sona bırakılan Muratpaşa ve Demre adaylarının, bugün adaylar gündemiyle yeniden toplanacak PM’de netleşmesi bekleniyor.

KİLİT ROL OYNAYACAK

Antalya’da Büyükşehir ve 17 ilçede adaylarını netleştiren CHP’nin Muratpaşa adayı, şehirde dengeleri değiştirebilecek stratejik önemi nedeniyle merakla bekleniyor. Antalya’nın Büyükşehir yarışında kilit rol oynayacak olan merkez ilçe Muratpaşa’nın adayının, CHP Genel Merkezi’nin bugün yapacağı toplantıdan sonra açıklanacağı düşünülüyor.

10 İSİM ADAY ADAYI OLDU

CHP’nin kalesi olarak gördüğü, kentin en kalabalık ikinci ilçesi olan Muratpaşa’da 10 isim belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapmıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi için Muhittin Böcek’le kıyasıya bir adaylık yarışına giren Ümit Uysal'ın iki dönemdir oturduğu Muratpaşa Belediye Başkanlığı koltuğuna Davut Çetin, Devrim Kök, Canan Keleş, Bahar Önal, Songül Başkaya, Sibel Gezen, Hasan Özgür Özen, Ahmet Kumbul, Adnan Yıldız ve Murat Bulat talip oldu.

‘O GÜN KONUŞURUZ’ DEMİŞTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi için aday adayı olan mevcut Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, Muratpaşa adaylığı için hâlâ güçlü bir isim. Başkanlık yaptığı iki dönemde sosyal belediyecilik faaliyetleriyle öne çıkan, iktidarı ‘yaşam tarzı’ tehdidi olarak gören seküler seçmeni memnun eden uygulamalarıyla adından söz ettiren ve son seçimde aldığı yüzde 65 destekle oyunu artıran Uysal’ın, yeniden Muratpaşa adayı olabileceği konuşuluyor. Uysal, daha önce yaptığı konuşmalarda yeni dönemde yeniden Muratpaşa’ya adaylığı konusunda, “O gün geldiğinde konuşuruz” diyerek, ihtimal dahilinde olduğu sinyalini vermişti.

GÜNDEM TABANDAKİ RAHATSIZLIK

CHP Genel Merkezi’nin, Ümit Uysal’ın Büyükşehir yarışında tercih edilmemesinin parti tabanında yarattığı rahatsızlıkların önüne geçmek için Muratpaşa seçimine yeni dönemde de Uysal ile girebileceği konuşuluyor. Antalya’dan PM öncesi Ankara’ya giden çok sayıda partilinin gündeminde, ortaya çıkan bu rahatsızlığın giderilmesi gerektiği var.

DAVUT ÇETİN SEÇİM HAZIRLIĞINDA

Kulislerde ismi sıklıkla geçen adaylardan biri de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) önceki başkanı Davut Çetin. Muhittin Böcek’in desteğini aldığı konuşulan ve Böcek’in Büyükşehir adayı olduğu denklemde Muratpaşa’nın güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Çetin’in, adaylık beklentisiyle seçim kampanyasına hazırlık yaptığı belirtiliyor. Muratpaşa Belediyesi için ismi geçen diğer bir isim de iki dönem Döşemealtı Belediye Başkanlığı yapmış olan mimar Turgay Genç.

KADINLAR ÖZEL’İN ÇAĞRISINA UYDU

CHP lideri Özgür Özel’in çağrısına uyan kadın adayların oranının yüksek olduğu Muratpaşa listesindeki isimlerin çoğu adaylık yarışına devam ediyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal, parti kademelerinde, il ve ilçe yönetimlerinde görev yapan Canan Keleş, Büyükşehir ve Muratpaşa’da meclis üyeliği yapan gazete sahibi Songül Başkaya ve Yörük Türkmen İl Hatunu Sibel Gezen, Muratpaşa Belediye Başkanlığı’na talip olan 4 kadın aday adayı. Şehir merkezindeki kronikleşmiş imar ve ulaşım sorunlarının yanında öğrencilere barınma ve kadın sığınma evleri gibi toplumsal ihtiyaçlara da çözüm getirme iddiası, saha çalışmalarında sıklıkla gündeme geliyor.

SAHADA MURATPAŞA HAREKETLİLİĞİ

Önceki dönem CHP Antalya Milletvekili ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanlarından Çetin Osman Budak da öne çıkan adaylar arasında yer alıyor. CHP’nin Antalya İl Başkanı olduğu dönemde 2-B arazili köylülerin Antalya’dan Ankara’ya TBMM’ye yürüdüğü yaklaşık 2 bin kişilik protesto gibi kitlesel eylemlere öncülük eden Kök de adaylık yarışına yoğun mesai harcayan isimlerden biri olarak sahada. Başta Kepez Belediye Başkanlığı için aday adayı olan ancak daha sonra Muratpaşa adaylığı için çalışan Önder Kurnaz ise ‘Kepez aday adayı’ ibaresini kaldırdığı billboard çalışmalarına devam ediyor.

CHP’de merakla beklenen Muratpaşa ve Demre başkan adaylıkları açıklamasının, bugün yapılacak PM toplantısının ardından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.