CHP'nin Çiğli adayı tepkileri değerlendirdi: Bunlar tatlı cilveler

CHP'de Çiğli Belediye Başkan adayı olarak Uygar Yıldırım'ın belirlenmesine tepkiler sürüyor. Son olarak Yıldırım'ın sosyal medyada paylaştığı seçim videosu tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarını 29 Ocak’taki Parti Meclisi (PM) toplantısıyla belirledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Cemil Tugay'ın belirlenmesi kentte tepkilere neden olurken, bazı ilçelerde de durum farklı değil. Adayların açıklandığı ilk saatten itibaren Çiğli CHP ilçe binası önünde bir araya gelen bir grup, Çiğli Belediye Başkan adayı olarak Uygar Yıldırım'ın belirlenmesini protesto etti. Malatyalı olan ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın önerisi üzerine listede olduğu iddia edilen Yıldırım, “ithal” ve “çocuk” aday olarak nitlendirildi. Bina önünde gece geç saatlere kadar “Ankara şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları ile bekleyiş devam etti. "Ağbaba elini Çiğli'den çek" sloganları da dikkat çekti.

Öte yandan grup adına açıklama yapan partililerden Baransel Güler'in “yanlıştan dönülmesi” vurgusu öne çıktı. Güler, "Tercihinizi değiştirin. Bu CHP'ye gönül vermiş onlarca insanın isteğidir. Az önce adı geçtiği iddia edilen Uygar Yıldırım beni aradı, kendisine şunu söyledim, biz burada yüzlerce insan seni tanımıyoruz. Muhtar, esnaf tanımıyor. Bu parti gençlerin önünü açacak ama Çiğli'de kimsenin tanımadığı bir genç için değil. CHP'nin karşısına AK Parti ciddi bir aday çıkardı, büyük kan kaybı var. Bizim aile içi kavgadan çıkıp aile içi barışa dönmemizin zamanıdır." ifadelerini kullandı.

SEÇİM VİDEOSU GÜNDEM OLDU

Son olarak Yıldırım'ın kendi sosyal medya hesabından paylaştığı seçim videosu da benzer tepkilere neden oldu. Videoda Yıldırım, “Ya biz bir şey arıyoruz da böyle, belediye başkanı böyle, ne bileyim gitar falan çalsın ya, herkese eşit olsun, ya abi bir değişim olsun artık ya” ifadelerini kullandı. Bir çok kullanıcı Yıldırım'ın sosyal medya hesabından çekip paylaştığı bağlama ve gitarlı videolarla 'Tik Tok Fenomeni' yakıştırması yaptı. CHP Çiğli İlçe Örgütü'nden üyelere gönderildiği iddia edilen mesajda ise perşembe ya da cuma günü yapılacak PM toplantısında Çiğli adayının değişebileceği iddia edildi.

'CHP'DE İTİRAZ KÜLTÜRÜ HEP VARDIR'

Söz konusu tepkilere ilişkin Uygar Yıldırım Gazete Duvar'a konuştu. Yıldırım, “Cumhuriyet Halk Partisi'nde itiraz kültürü hep vardır. Zaten CHP olma özelliğini taşıyan en önemli figür budur. 100 yıllık partinin geçmişi bu itiraz kültürü ile var oldu. Fakat itirazlar yapılırken söylemleri biraz daha yumuşatmak gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada gönül kırgınlığım var diyebilirim. Yoksa itirazları yapanların da hepsi arkadaşımız. Hepsi partilimiz. Onlara karşı kötülük beslemiyoruz. Ben hayata sol pencereden bakan bir insanım. Sadece CHP'lilerden değil, tüm halktan, inanç gruplarından, etnik kimliklerden oy almak için yola çıktım. Belediye başkanlığı yarışı da böylelikle sürüyor. Bunlar tatlı cilveler diyelim” dedi.

'YILLARDIR ÇİĞLİ'DEYİM'

Türkiye'deki en genç adaylardan biri olduğunu söyleyen Yıldırım, “Çok olumlu tepkiler de alıyoruz. Saha çalışmalarımız olumlu. Şu an 28 mahallede seçim ofislerini açıyoruz. Bugün Balatçık'ta üniversitelilerimizin en yoğun olduğu yerde seçim ofisimizi açtık” dedi. Malatyalı olması nedeniyle yapılan “İthal” aday benzetmelerine de cevap veren Yıldırım, “İthal aday söylemleri doğru değil. 1967'den beri Çiğli de oturan bir ailenin çocuğuyum. Çiğli'de iş yerlerimiz var. Yıllardır Çiğli'deyim ve buraya kopmaz bağlarla bağlıyım. Parti içerisinde de görevler aldık” dedi.