CHP’nin binası 'Tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat' gerekçesiyle mühürlendi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Sarıyer’de CHP İstanbul İl Başkanlığı mülkiyetindeki binayı mühürledi. Müdürlük, binada “Onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın” tadilat ve tamirat yapıldığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sarıyer ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı mülkiyetindeki binanın mühürlendiğini duyurdu. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Ayazağa Mahallesi 7752 ada 2 No'lu parselde yer alan yapının bazı bölümlerinde ofis olarak kullanmak amacıyla ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığı gerekçesiyle site yönetiminin şikâyette bulunulduğu aktarıldı.

'BASİT TADİLAT DEĞİL'

Şikâyetin ardından müdürlük ekiplerinin 3194 sayılı İmar Kanunu gereğince denetim yaptığı bilgisi verilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekçesiyle bina mühürlenmiştir. Şikâyete konu basit tamir tadil kapsamını aşan ve projeye aykırı kısımların projesine uygun hale getirilmesi ya da ilgili mevzuata uygun şekilde tadilat projeleri düzenlenmesi halinde İmar Kanunu kapsamında mühürleme tutanağına ilişkin gerekli işlemler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir." (AA)