CHP'li vekilden partisinin belediye başkan adayına ırkçılık tepkisi

Iraklı çocuklara ırkçılık yapan CHP'nin Mamak adayı Veli Gündüz Şahin'e İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın tepki gösterdi. Taşkın, "Kabul edilemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mamak adayı Veli Gündüz Şahin'in esnaf ziyaretleri sırasında gördüğü Iraklı çocuklara ırkçılık yapmasına partinin İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'dan tepki geldi.

Taşkın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Şahin'in sözlerini "en temel insani değerler bakımından da kabul edilemez" olarak nitelendirerek, "Bu davranış partimizin değerleri ve en temel insani değerler bakımından da kabul edilemez. Yurt dışında ülkemiz insanlarına böyle davranıldığında nasıl yanlış buluyorsak burada da yanlış buluruz" ifadelerini kullandı.

Veli Gündüz Şahin, Iraklı çocuklar için, "Bunlar Iraklı değil mi? Bunlar büyüyünce memleketine gitmesi gerekiyor. Bunun için bana oy vermeyen insanlar burada duysun! Gönderirim ben bunları memleketine. Oy da vermesinler. Bunun için benim adaylığımı çekseler, bu çocuklar yarın büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olur" ifadelerini kullanmıştı.

(HABER MERKEZİ)