CHP'li Torun'dan Erdoğan'a: Kusurları gizlemek için CHP’ye saldırmak siyasi yüzsüzlüktür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kar yağışı sonrası bazı illerdeki trafik görüntülerini göstererek CHP’li belediyeleri hedef almasına tepki gösterdi. Torun, “İstanbul’a ihanet edenlerin, Ankara’yı parsel parsel satanların kusurlarını gizlemek için partimize saldırma çabası siyasi yüzsüzlüktür” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alan sözlerine yazılı açıklama ile yanıt verdi. Parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta birçok ilde etkisini gösteren kar yağışı sonrası yaşanan olumsuzlukların yer aldığı videoyu izleterek, CHP’li belediyelerin sınıfta kaldığını savundu.

'İSTANBUL’A İHANET EDENLERİN PARTİMİZE SALDIRMA ÇABASI SİYASİ YÜZSÜZLÜK'

Erdoğan’ın kar yağışı sonrasındaki trafik görüntülerini izletmesini “acizlik” olarak değerlendiren Torun, “Erdoğan belediyelerimizin başarılı hizmetlerini gördükçe ne yapacağını şaşırmıştır. Ama buradan size ekmek çıkmaz. Yoksulluğa mahkûm ettiğiniz milletimiz zeytinyağı gibi üste çıkma çabalarınıza prim vermez. Erdoğan, belediyelerimize saldıracağına onlara dua etmelidir. İstanbul’a ihanet edenlerin, Ankara’yı parsel parsel satanların, Serik’te 500 bin lira rüşvet alanların, kusurlarını gizlemek için partimize saldırma çabaları en hafif tabiriyle siyasi yüzsüzlüktür” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN CHP’Lİ BELEDİYELERİ GÖRDÜKÇE KISKANIYOR”

CHP’li belediyelerin iktidarın tüm baskılarına rağmen tarih yazdığını kaydeden Torun, şöyle konuştu:

“Onlar işçimize 2 bin 825 lirayı reva görürken, bizim belediyelerimiz en az 3 bin 100 lira veriyor. Onlar pandemi sürecinde maske dağıtamazken bizim belediyelerimiz kendileri üretip ücretsiz dağıtıyor, vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlıyor. Bizim belediyelerimiz onlar gibi çılgın projelerin peşinden koşmuyor, vatandaşın öncelikli sorunlarını tek tek çözüyor. İşte Erdoğan bu tabloyu kıskanıyor. Biz, yerel seçim öncesi ve sonrasındaki her bir kara propagandayı boşa çıkardıkça bu iktidar, deyim yerindeyse çıldırıyor. Bu bir siyasi hazımsızlık halidir, bu halden kurtulmak önce iktidarın hayrına olacaktır. Erdoğan, belediyelerimize saldıracağına, başarılı hizmetlerinin devamı için onlara dua etmelidir.”

“EN İYİ 6 BÜYÜKŞEHİR CHP’Lİ”

İnsani Gelişme Vakfı’nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde hazırlanan ve büyükşehirleri kapsayan 2020 İnsani Gelişme Endeksi sonuçlarını in açıklandığını ifade eden Torun, “Listenin ilk 6 sırasının tamamında CHP’li büyükşehir belediyeleri var. Sadece bu tablo bile iktidarın kara propagandalarını boşa çıkarmaya yeter. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yereldeki başarılı hizmetlerimizi, ülkemizin geneline yaymak için geliyoruz. Biz hazırız, sandığı bekliyoruz” şeklinde konuştu.