CHP'li Tanal'dan devlete borçlu depremzedeler için kanun teklifi

CHP'li Mahmut Tanal, 6 Şubat Depremi’nin yıkıma yol açtığı 11 ilde ikamet edenlerin devlete olan borçlarıyla ilgili kanun teklifi sundu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Urfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 6 Şubat 2023 tarihli Maraş depremlerinin yıkıma yol açtığı 11 ilde ikamet eden gerçek ve tüzel kişilerin, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 48. maddesinde belirtilen teminat şartından muaf tutulması ve taksit sürelerinin 36 aydan daha az belirlenmemesi amacıyla kanun teklifi hazırladı.

Tanal’ın Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, 8 Şubat 2023 tarihinden itibaren Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Antep, Hatay, Maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Urfa illerinde üç ay süreyle olağanüstü hâl ilan edildiği hatırlatıldı. Gerekçede, aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da bu illerde mücbir sebep hali ilan ettiği aktarıldı.

Teklifin gerekçesinin devamında şunlar aktarıldı: “Açıklanan sebepler doğrultusunda, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elâzığ illerinde ikamet eden gerçek ve tüzel kişiler bakımından, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48. maddesinde belirtilen teminat şartından muaf tutulmasının ve taksitlendirme süreleri bakımından makul bir asgari süre belirlenmesinin uygun olacağı cihetiyle işbu kanun teklifini verme zorunluluğu doğmuştur.”

Etiketler mahmut tanal deprem