CHP'li Özkan: Erdoğan'ın gecelik şifa tavsiyelerinin fiyatı 405 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı ve yulaf ezmesi" içeren tarifinin maliyetini 405 lira olarak hesaplayan CHP'li Tuncay Özkan, "Parayı nereden bulacaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her gece yer, yatarım” diyerek çiftçilere verdiği tarifin maliyetini hesapladı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan Özkan, “Yiyecek ekmek almak için uzun kuyruklarda bekleyen halka Erdoğan'ın gecelik şifa tavsiyelerinin fiyatı 405 TL! Parayı nereden bulacaklarını söylersen şifa olur belki!” ifadesini kullandı.

Videolu paylaşım yapan Özkan, çömlekte 1 kilogram manda yoğurdunun 78 lira, 1 kilogram Medine hurmasının 120 lira, 460 gram kestane balının 180 lira, 350 gram yulaf ezmesinin 27 lira olduğunu belirtti.

Erdoğan dünkü konuşmasında çiftçilere beslenme tavsiyesinde bulunarak, "Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Eskişehir'de bizde olan belediyelerden biri, o sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu gönderir. Bir de Ankara Mamak belediye başkanımız bakraç içinde temin ediyor. Tavsiye ederim" demişti. (HABER MERKEZİ)