CHP'li Karaca: Medeni Kanun'la elde edilmiş kadın hakları elimizden alınmaya çalışılıyor

Türk Medeni Kanunu’nun kabul yıldönümünde açıklama yapan CHP'li Gülizar Biçer Karaca, "Kadınlar, Medeni Kanun'la elde ettikleri başta nafaka olmak üzere hiçbir hakkından vazgeçmeyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 17 Şubat 1926’da TBMM’de kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun 96. yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Karaca, "Kadınlar, Medeni Kanun'la elde ettikleri kazanımları ellerinden almaya kalkanlara da gereken cevabı en kısa sürede verecek” ifadelerini kullandı.

CHP'li Karaca mesajında özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

"Medeni Kanun’un kabulünün yıl dönümünde ne durumdayız? Kadınların ve kadın hakları mücadelesinin kazanımları ne durumda? Üzülerek ifade etmek isteriz ki; erkek akıl, iktidar cenahı, kadın hakları alanında elde edilmiş hakları, kazanılmış hakları, Medeni Kanun'la elde edilmiş tüm hakları teker teker elimizden almaya çalışmaktadır.

Bu hakların en önemlilerinden biri Adalet Bakanı değişikliğiyle tekrar gündeme getirilen nafaka hakkı. Nafaka haktır. Kadınlar, Medeni Kanun'la elde ettikleri başta nafaka olmak üzere hiçbir hakkından vazgeçmeyecek." (ANKA)