CHP'li Erbilgin: AK Partili adaya randevu vermeyen polis okulu müdürü görevden alındı

Kastamonu'da polis okulu müdürünün AK Parti adayına randevu vermedikten kısa süre sonra görevden alındığını söyleyen CHP'li Hikmet Erbilgin, karar tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, 31 Mart seçimlerine günler kala Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu’nda apar topar yapılan müdür değişikliğine tepki gösterdi.

2014 seçimlerinde Polis Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrencilere AK Parti adayını desteklemeleri konusunda baskı yapıldığına dair birçok açıklamaya şahit olunduğunu hatırlatan Hikmet Erbilgin, bu tür baskı ve müdahalelerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Mevcut okul müdürünün AK Parti adayına randevu vermemesinden kısa bir süre sonra görevden alındığını ifade eden Hikmet Erbilgin şunları söyledi:

“2014 seçimlerini hatırlayalım. 2014 seçimleri tam 200 oy fark ile sonuçlanmıştı. O seçimlerde Polis Okulu’nda okuyan evlatlarımızın üzerine konuşmalar yapılmıştı. İktidarın pırıl pırıl o çocuklarımıza meslekleri üzerinden baskı yaptığı konuşulmuştu. Sayın Hayati Hamzaoğlu o dönemde bu konuda açıklamalar yapmıştı. İşte tamda bugün o Polis Okulu’nun müdürü apar topar görevden alındı, başbakanlıkta koruma müdürlüğü yapmış biri Kastamonu’ya atandı. Sayın valimize buradan ifade ediyorum; Aman ha bu milletin iradesini sakatlayacak tutum ve baskılardan uzak durun. Bu milletin ferasetine güvenin. Bu ülkenin demokrasi geleneğine güvenin. Seçimi kaybetme korkusuyla bugün bu tür müdahalelerden uzak durulması gerekiyor. Bizim seçim günü gözümüz Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde olacak. Sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz, bina sorumlularımızın dikkati orada olacak. Oradaki gençlerimize, yarın bu memlekette adaleti sağlamakla görev yapacak gençlerimize sakın ha baskı yapmayın diyorum.”

Etiketler kastamonu polis