CHP'li Ceylan: 'Sizin amacınız TSK’yi Türk ordusu olmaktan çıkarmak mı?'

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, mültecilere Milli Savunma Üniversitesi Sınavı’na giriş izni vererek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleşmelerinin önünün açıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, mültecilere Milli Savunma Üniversitesi Sınavı’na giriş izni vererek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleşmelerinin önünün açıldığı iddialarını Millî Savunma ve Millî Eğitim Bakanlarının cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önerge ile gündeme getirdi.

Özgür Ceylan, mültecilerin TSK’ya yerleşmesinin önünü açan uygulamayı eleştirirken, “Sizin amacınız nedir? Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusunu Türk ordusu olmaktan çıkarmak mı? Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Nefesimiz ensenizde haberiniz olsun” diye konuştu.

Özgür Ceylan, “Sınav kılavuzunda her ne kadar “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Çifte vatandaşlığı olan adaylar (uyruğundan biri TC olan çift uyruklular) sınava başvurabilirler ancak Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekmektedir.).” yazsa da sınav sorumlularının sınav günü görecekleri Sınav Günü Yazısında, “T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ve belgenin arka yüzünde ikamet izni türü olarak “insani” ya da “uzun dönem” yazan ve pasaportunu ibraz edemeyenlerin ikamet izni kartları sınava girişlerde geçerli belge olarak kabul edilecektir” ifadelerine yer verilmiş. Kılavuzda bu ön koşul varken, bu insanlar neye güvenerek sınava başvurdu. Bu insanlar kimlerden direktif alarak sınava başvurdu. Sınavdan kendilerine kolaylık sağlanacağını nereden biliyorlardı? Derhal sorumlular kimse açığa çıkarılsın” dedi.

Etiketler özgür ceylan chp