CHP'li Belediye Başkanı Deveci: Seyir Terası kamu tesisidir

Samsun'un Atakum İlçe Belediyesi Başkanı Cemil Deveci, icradan satışı yapılan Seyir Terası ile ilgili yaptığı açıklamayla “Buranın bir kamu tesisi olduğunu mahkemeye kabul ettiremedik" dedi.

Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci, icradan satışı yapılan Seyir Terası ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Samsun'da CHP'li Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci, 3 milyon 980 bin lira fiyatla icradan satışı yapılan Seyir Terası ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Atakum Belediyesi’ne bağlı Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde basın mensupları ile bugün bir araya gelen Deveci, temizlik firmasına olan borç nedeniyle satışı yapılan Seyir Terası için iki yıldır mücadele verdiklerini, söz konusu tesisin bir kamu hizmet binası olduğunu söyledi.

‘BURASININ BİR KAMU TESİSİ OLDUĞUNU MAHKEMEYE KABUL ETTİREMEDİK’

Açıklamasında Türkiye'de ilk defa bir kamu binasının icra yolu ile satıldığına dikkati çeken Deveci, "Bu tesisin bir kamu binası olduğuna kimseyi ikna edemedik. Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyeye icra ve hacizler gönderildi. Bu hacizleri gönderenler örgütlü hareket ediyor" dedi. Söz konusu Seyir Terasının kamu hizmet binası olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, bunu icra mahkemesine kabul ettiremediklerini kaydetti.

‘İTİRAZIMIZI YAPACAĞIZ’

Satışı yapılan Seyir Terasında belediye personeline, cenaze sahiplerine ve pandemide ihtiyaç sahiplerine yemek yapıldığını söyleyen Deveci, "Seyir Terası ile ilgili 2,5 yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz. Seyir Terası’nı belediye personelinin yemekhanesi olarak kullanıyoruz. Cenazelere, pandemi döneminde ihtiyaç sahibi ailelere burada yemek yapıldı. Orası bir belediye hizmet alanı. Aşçılık kurslarını orada veriyoruz. Bunları mahkemeye anlattık. Orası icra mahkemesinin kararı ile icradan satıldı. İstinaf mahkemesi ve Yargıtay bizim itirazımızı ret etti. Biz satış gününden önce burasının belediye hizmet alanı olduğunu söyledik. Satışı engelleyemeyince orada fiyat artsın diye plan değişikliği yaptık ve orayı ticari alan yaptık. Değerinde satabilelim diye. İcra yoluyla satılmasında bir sorun yok ama avukatlarımız inceliyorlar, yasal haklarımızı sonuna kadar kullanarak itirazımızı yapacağız" diye konuştu.

‘SEYİR TERASI’NI ALAN KİŞİ İLE KAN BAĞIM YOK’

Seyir Terası’nı icradan alan kişinin Sinop-Boyabatlı olması nedeniyle gündeme getirilen iddialara da yanıt veren Deveci, kendisinin de Boyabatlı olduğunu hatırlatarak, şunları dile getirdi. "Bu ihaleye tek kişi girdi. Bu ihaleye giren kişi Boyabatlı. Ailesi ile anne ya da baba tarafından bizim köylümüz. Ama bu kişi ile kan bağım yok. Kamu binası icradan neden satıldı? Kamuya hizmet veren bir yeri devlet niye icradan sattırır? Borçlunun malının icra marifetiyle devlet yarı maliyetine satılmasına neden izin veriyor? Türkiye duysun. Niye bir çözüm üretmiyorlar? Bu şekilde bir kamu binasının son 50 yılda satıldığına ben şahit olmadım. Sokağa çıkmaması gereken adamlar ar damarı çatlamış, çıkıyorlar nutuk atıyorlar. Benim değil, onun borcu diyorlar. Hadi oradan. Ben göreve geldiğimde 200 milyon lira borç mu yaptım? Siyasetin ar damarının bu kadar çatladığını bilmiyordum. Bunu içime sindiremiyorum. Bana yapılmıyor bu, Atakum halkına yapılıyor."

Etiketler Samsun seyir terası