CHP'li belediyenin seyir terası icra ile satıldı

Samsun'da Atakum Belediyesi'nin 15 milyon liralık seyir terası icra yoluyla satışa çıkarıldı, 3 milyon 900 bin TL bedelle alıcı buldu.

Google Haberlere Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Samsun'da 31 Mart seçimlerinden sonra sürekli icra ve haciz haberleri ile gündeme gelen CHP'li Atakum Belediyesi'nin mülkü olan seyir terası da icra yoluyla satıldı.

Atakum Belediyesi'nden çöp ihalesini alan firma, aylarca ödeme yapılmaması ve çalışanlarına maaş verememesi sebebiyle seyir terasına icra koydurttu. İcradan yapılan satışta terası İstanbul'dan bir kişinin aldığı öğrenildi. Değerinin 15 milyon lira olduğu ifade edilen terasın 3 milyon 900 bin TL'ye satıldığı belirtildi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci bir ay önce terasa bir afiş astırmış ve şunları ifade etmişti: “Atakum Belediyesi’nin personel yemekhanesi, koronavirüs hastalarına ulaştırılan yemeklerin ve adet olduğu üzere cenaze evi ile konuklarına ikram edilen yemeklerin yapıldığı, aşçılık kursu öğrencilerinin eğitim gördüğü, halka ikram edilen yemek bedelleri belediye meclis kararıyla tespit edilmiş olan bu sosyal tesis, icra mahkemesi kararıyla satılıyor. Bir tesisin kamu hizmet kurumu olması için daha ne gerekecek?” (DUVAR)