CHP’li Bekaroğlu’ndan '15 Temmuz' talebi: Raporu bana verin

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a gönderdiği yazıyla 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Raporu'nun kendisine verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanıp TBMM Başkanlığı'na teslim edildiği ancak yayımlandığı ifade edilen, üzerinde çeşitli spekülasyonlar yapılan komisyon raporunun bir örneğinin kendisine verilmesini istedi.

‘RAPOR GÖZALTINDA TUTULUYOR’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a yazı göndererek raporu isteyen Bekaroğlu, şu ifadeleri kullandı. 

"TBMM tarafından basımı yapıldığı halde dağıtımı yapılmayarak Meclis bünyesinde kilitli bir odada hapsedilerek muhafaza altında bulundurulan 'Fethullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016 Tarihli Darbe Girişimi ile Bu Terör Örgütünün Faaliyetlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu' tarafından düzenlenen raporun bir adedinin tarafıma verilmesi konusunda gereğini emir ve tensiplerinize arz ederim.”

‘TÜM SÜREÇLERİ TAMAMLANMIŞ RAPOR TBMM BAŞKANLIĞI’NA SUNULMADI’

Kamuoyunda '15 Temmuz Araştırma Komisyonu' olarak bilinen Meclis Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporun TBMM Başkanlığı’na sunulduğu ancak yayımlanmadığı ifade edilmişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bazı basın yayın organlarında, bir önceki yasama döneminde kurulan komisyon raporuna ilişkin "İçtüzük hükümlerine uygun olarak tüm süreçleri tamamlanmış bir Meclis Araştırması Komisyonu raporu, TBMM Başkanlığı’na sunulmamıştır" açıklamasında bulunmuştu. (DUVAR)