CHP’li Bedirhanoğlu: Helalleşme çağrısı Van’da karşılık buldu

CHP, belediye başkanlarıyla Van’a çıkartma yaptı. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu’na göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun "helalleşme" çağrısı kentte karşılık buldu.

Google Haberlere Abone ol

VAN - CHP’li 248 belediye başkanı Van’da bir araya geldi. Sahaya inen belediye başkanları gün boyunca kentte yaşayanların sorunlarını dinledi, partinin çalışmalarını anlattı. 

CHP’nin Van’da gerçekleşen çalıştayına ev sahipliği yapan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, partisinin ildeki çalışmalarını anlattı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "helalleşme" çağrısının Van’daki yankılarını değerlendirdi. 

‘SON 20 YILDA BÖLGEDE YOKTUK’

CHP Van İl Başkanı Bedirhanoğlu’nun, çalıştayın kent için öneminden yaşanan sorunlara, oy hedeflerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına Kürt seçmenlerin tepkilerine kadar yönelttiğimiz sorulara yanıtları şu şekilde oldu:

Van CHP’li belediye başkanlarını ağırladı. Bu etkinlik Van için neden bu kadar önemli? 

Van gerçekten hem tarihi hem doğal güzellikleri olan hem de stratejik noktada bulunan bir şehir. Bu şehir için geçmişten bugüne farklı medeniyetlere, kavimlere ev sahipliği yapmış. Çünkü, konumu itibariyle geniş bir coğrafyaya hitap ediyor. Bu saha her kesimden siyasi partinin ve görüşün kendini görmek isteyeceği bir yerdir. Van'da son 20 yıla kadara bölgede hâkim olan iki kutuplu yapıdan hariç partiler vardı. CHP'de burada hem vekil hem de belediye olarak temsil ediliyordu. Fakat son 20 yılda bölgede gerçekten yoktuk. Yani varlık gösteremiyorduk. 

‘KENT BUNU ÇOK İYİ SAHİPLENDİ’

Ama parti genel merkezimiz tarafından hem ilimize hem de bölgemize yönelik ciddi ve olumlu adımlar atıldı. Bu da nihayetinde ilimizin üstündeki o ölü toprağını atmasına sebep oldu. Van için de tarihi bir toplantı oldu. Cumhuriyet tarihinden bu yana böylesi büyük bir organizasyon yerel yönetimler anlamında olmamıştı. O yüzden kent bunu çok iyi sahiplendi. İktidarın bütün engellemelerine rağmen çok güzel bir organizasyon yaptık.

‘CHP BU PAZAR SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYOR’

İktidar kanadı seçim için 2023 yılını işaret ediyor. CHP Van’da seçime nasıl hazırlanıyor? Neler yapıyorsunuz?

CHP sanki bu pazar seçim olacakmış gibi çalışıyor. Ciddi, özverili ve ilkeli çalışıyoruz. Sonuç odaklı çalışmalar yapıp olumlu neticeler almak istiyoruz. Özellikle partimizi Van'da çok daha fazla görünür kılmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken bölgenin olumlu anlamda en sürpriz sonucunu alan il olmak istiyoruz. Seçim için sandık güvenliği başta olmak üzere pek çok konuya yoğunlaştık. Bu seçimde özellikle sandık güvenliğinin her zamankinden çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz.

‘YÜZDE 10 ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ OLACAK’

Son genel seçimlerde CHP’nin Van’da aldığı oy oranı yüzde 3 seviyelerinde. Oy hedefiniz nedir?

Tabii bu oran gerçekten Van gibi metropol bir şehre yakışmıyor. Yani geçmişte defalarca milletvekili temsiliyeti olmuş burada. Biz tabi çalışmaları bir bütün görüyoruz hem genel siyasetin seyri hem genel merkez çalışmalarımız hem de bizim yerel çalışmalarımız bu oy oranını belirleyecek. Ama gerçekten telaffuz ettiğiniz oy oranının kat be kat üstünde oy alacağız. Yani yüzde 10 ve üzeri öncelikli hedefimiz olacak. Çok büyük bir hata ve eksiklik olmazsa Van'dan vekil çıkaracağız. Bunu da duygusal bir şekilde değil reel veriler üzerinden söylüyorum.

‘EN FAZLA ŞİKÂYET KAYYIM YÖNETİMİ, EKONOMİK KRİZ’

Sahada çalışmalar üretiyorsunuz. Van özelinde seçmen ne istiyor? En fazla şikâyet edilen konular neler?

Sahada yurttaşlara temas etmeye çalışıyoruz. Yani biz de varız, umutsuzluğa kapılmayın bu kent için çalışabiliriz, sizlerin sorunlarını dile getirebiliriz ve en önemlisi çözüm bulabiliriz diyoruz. En fazla şikâyet edilen konular adaletin olmayışı, işsizlik, haksızlık ve hukuksuzluklar, kayyım yönetimi ve ekonomik krizin derin yaraları diyebiliriz.

‘VAN’DA HELALLEŞME KARŞILIK BULDU’

Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısı kentte nasıl karşılık buldu? Olası bir adaylıkta destek nasıl olur? Özellikle Kürt seçmen Kılıçdaroğlu’na karşı nasıl bir yaklaşım benimsiyor?

Helalleşme çok önemli bir kavram ve gerçekten insanlar bu çağrıdaki sıcaklığı ve samimiyeti hissetti. Kentimizde de bu çağrı karşılık buldu gerçek anlamda. Yani gerçekten insanlar bu değişim dönüşümü görüyor. Olası bir adaylıkta genel başkanımız ciddi anlamda destek görür. Bununla ilgili yurttaşlarımızın çok tereddütlerinin olduğunu düşünmüyorum. Kürt, Türk seçmen diye ayırmamak gerekiyor bence. Ülkede hak, hukuk, adalet sorunu var ve bu sorun herkesi etkiliyor. Genel başkanımız da bu konuda samimi söylemlerle yurttaşlara çözüm önerileri sunuyor. Bence bu öneriler seçmende karşılık buluyor.