CHP’li Anıl Acurman’ın adaylığı resmen düşürüldü

Daha önce ilçe seçim kurulu tarafından adaylığı düşürülen CHP Başiskele Belediye Başkanı Anıl Acurman’ın adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından resmen düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - CHP'nin Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman’ın adaylığı ile ilgili karar resmileşti.

Başiskele İlçe Seçim Kurulu tarafından 'belediye başkan adayı olmadan önce ilçe başkanlığı görevinden gereken zamanda istifa etmediği' gerekçesiyle Acurman'nın adaylığı düşürülmüştü. İlçe Seçim Kurulu'nun kararı sonrası Acurman, İl Seçim Kurulu'na itiraz etmişti. Kurul, Acurman’ın adaylığı ile ilgili nihai kararı bugün verdi. Buna göre Acurman'ın adaylığı düşürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Sarı, yeni bir aday ile ola devam edeceklerini ifade etti.

'CHP TÜM GÜCÜYLE BAŞİSKELE'Yİ ALMAK İÇİN GEREKENİ YAPACAK'

Karar sonrası Kocaeli Adliyesi önünde açıklama yapan Anıl Acurman, demokrasiye kurşun sıkmak için bekleyen hainler olduğunu ifade etti. Başiskelilerin demokratik hakkının hukuk yoluyla def edildiğini söyleyen Acurman, “Hukukun verdiği karara saygılıyız. Ama arkasındaki komplo açık ve net şekilde ortadadır” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi, tüm gücü ile Başiskele’yi almak için gerekeni yapacak” diyen Acurman, yeni aday için sahada çalışacağını söyledi. İl Seçim Kurulu’nun kararına da tepki gösteren Acurman, “Bugün bizim birçok hukuki gerekçemiz kendileri tarafından gözetilmedi. Dün gerçekten uzun uzun bu kararı nasıl reddederiz diye düşündüler. Ve bir günün sonunda bu kararı reddettikleri bir ortama taşındık. Bu korkunun eseridir. Bu gün Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı korkunun eseridir. Biz bu korkuyu çok çok daha yukarılara taşıyacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nden daha fazla korksunlar” diye konuştu. 

 

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP Anıl Acurman