CHP'li Alp'ten köylülere: 31 Mart'ta bunun hesabını soralım

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars’ta köylülerin sorunlarını dinledi. Yol sorununu dile getiren köylülere Alp, “31 Mart’ta bunun hesabını soralım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars’ın Kurudere bölgesindeki köyleri ziyaret etti. Dokuz köyden oluşan bölgede köylülerin sorunlarını Kürtçe dinleyen Alp, köylülere Kürtçe cevap verdi.

Alp’e en çok dert yanılan konulardan başında yol sorunu geldi. Kars merkeze bağlı dokuz köyde yolların bozuk olduğunu ve kent merkezinde ulaşım konusunda sorunlar ile karşılaştıklarını belirten köylüler, Alp’ten çözüm bulunması konusunda destek istedi.

Yeni yasama dönemiyle birlikte, Meclis’te bu sorunları gündeme getireceğinin sözünü veren Alp, yerel seçimlerini de işaret ederek, “31 Mart yerel seçimlerinde bunun hesabını soralım” dedi.

Alp, milletvekilliği mazbatasını alır almaz, ilk olarak kayyım yönetimindeki Kars Belediyesi binasının önüne gitmiş ve burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “28 Mayıs’ta seçimi kazandığımız gün bu kayyım buradan gidecek. Kars halkına söz veriyorum. Baskı ve şiddet nereden gelirse gelsin diz çökmeyeceğiz, seçim meydanlarında haykırdığımız gibi eyvallah etmeyeceğiz. Bizi bölmek ayrıştırmak, kutuplaştırmak istiyorlar. Biz inadına barış diyeceğiz, inadına kucaklaşma diyeceğiz.” (HABER MERKEZİ)