CHP'li Alp: Diyabet hastalarına vermediğiniz parayı ihalelere veriyorsunuz

Devlet hastaneleri için verilen ihale bedellerinin yıllar içindeki artışına değinen CHP'li İnan Akgün Alp, “Siz 20 sene AKP'ydiniz, bugün içinizden MKP çıktı, müteahhit kalkındırma partisi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Tip-1 diyabet hastalarının sensör maliyetinin 2 milyar lira olduğunu belirterek, “Sizin 20 bin hastaya vermediğiniz 2 milyar lirayı nereye verdiğinizi anlatacağım” dedi ve Sağlık Bakanlığı’nın Kars, Bingöl, Çankırı devlet hastaneleri için yapılan ihale bedellerini aktardı.

CHP’li Alp, 2023 seçimlerinden 11 gün önce temeli atılan Kars Devlet Hastanesi’nin ihale bedelinin 1 milyar 925 milyon lira iken 2024 Yılı Yatırım Programında proje tutarının 5 milyar 35 milyon lira, 500 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi işinin ihale bedeli 1 milyar 288 milyon lira iken 2024 Yılı Yatırım Programında proje tutarının 3 milyar 771 milyon lira olduğunu vurguladı.

400 yataklı Çankırı Devlet Hastanesi’nde de benzer durumun yaşandığını aktaran Alp, ihale bedeli 1 milyar 590 milyon lira iken 2024 Yılı Yatırım Programı'nda Sağlık Bakanlığının bütçesinde söz konusu işin proje bedelinin 2 milyar 817 milyon lira olarak ilan edildiğini belirtti.

'MKP: MÜTEAHHİT KALKINDIRMA PARTİSİ'

“Siz 20 sene AKP'ydiniz, bugün içinizden MKP çıktı, müteahhit kalkındırma partisi" diyen CHP’li İnan Akgün Alp, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan taahhüt sektöründeki firmalara sesleniyorum: Sigorta ödeyen, vergi ödeyen, çek ödeyen, senet ödeyen, kredi ödeyen, istihdam yaratan firmalar, boşuna uğraşmayın, siz MKP'yle baş edemezsiniz. AKP milletvekilleri ve AKP siyasetçileri Sağlık Bakanlığı’nın bürokrasisine çok alışkınlar, giderler içeriden fiyatı öğrenirler, 1 milyar 590 lira, MKP müteahhidi için bir hazırlık yapmaya gerek yoktur, o, 1 milyar 590'ı atar çünkü 8 ay sonra 3 milyar olacağını da çok iyi bilir. Biz sizin AKP iktidarınıza da MKP'li ortaklarınıza da gün gelecek hesap soracağız, bunu da buradan ilan ederim.”

Etiketler sağlık diyabet ihale