CHP’li Ağbaba: Depremzedeler 15 metrekarelik konteynere mahkum edildi

Malatya’da depremzedelere dağıtılan konteynerlere, CHP’li Veli Ağbaba tepki gösterdi. Ağbaba, “Tuvaleti olmayan, 15 metrekarelik konteynerlere insanları mahkum ettiler” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA – Maraş merkezli depremde büyük hasar alan Malatya’nın Akçadağ ilçesinin Kürecik, Ören ve İkizce mahallelerinde ikamet eden depremzedelere teslim edilen konteynerlere, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tepki gösterdi.

Ağbaba, “Havalandırması, tuvaleti olmayan, adeta bir cezaevi şeklindeki konteynerleri üreticiye teslim ederek onları 15 metrekareye mahkûm etmişler” diye konuştu.

‘AKP DEPREMZEDE AYRIMI YAPIYOR’

28 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Akçadağ ilçesinin mahallelerini ziyaret eden ve AFAD tarafından üreticiye verilen konteynerleri inceleyen Ağbaba, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Konteynerlerin küçük ve kullanışsız olduğunu ifade eden Ağbaba “Malatya'nın ilçelerinde bulunan mahallelerde, köylerde yaşayan insanlarımız hayvancılıkla geçiniyor, tarımla geçiniyor. Onları alıp merkezlerde kurulan konteyner kentlere götüremezsiniz. Hayvanlarını, tarlasını, bahçesini bırakamaz bu insanlar. Havalandırması, tuvaleti olmayan adeta bir cezaevi şeklindeki konteynırları üreticiye teslim ederek onları 15 metrekareye mahkûm etmişler. AKP, depremzedeler arasında bile ayrım yapıyor. Kürecik, Ören, İkizce mahallelerine bunu layık görmüşler, sağ olsunlar” dedi.

‘CEZAEVİ Mİ DERSİNİZ, KÜMES Mİ DERSİNİZ, NE DERSENİZ DEYİN’

AK Parti döneminde köylünün aşağılandığını belirten Ağbaba, "Buradaki insanlar ailesini, evini, ekmeğini, işini, komşusunu kaybetti. 6 Şubattan bugüne kadar zor şartlarda yaşamaya çalıştılar. Aylar sonra üreticiye, köylüye layık gördükleri konteynerlere bakınca şaşırmamak elde değil. Yıl olmuş 2023 ama tuvaletsiz, havalandırmasız 15 metrekarelik konteyner veriyorlar. Çünkü AKP köylüyü, üreticiyi aşağılıyor, hor görüyor. Adi malzemelerle yapılmış, yağmur yağınca her tarafı su akıtan, iki kişinin zor yaşayacağı, tuvaletin bile olmadığı bu oyuncak kutuya benzeyen dört duvara konteyner demeye bin şahit lazım. Cezaevi mi dersiniz, kümes mi dersiniz, ne derseniz deyin. Depremzedelere 'Ne haliniz varsa görün' diyorlar. Burada yaşayamayacaklarını söyleyerek konteyner kentlere gitmek isteyen köylülere de bin dereden su getirip bahaneler üretip isteklerini kabul etmiyorlar” diye konuştu.

‘MALATYA'YI LİYAKATSİZLİK YERLE BİR ETTİ’

Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın deprem ile ilgili yaptığı "İnsanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketler yaşanır" açıklamalarını da hatırlatan Ağbaba, şöyle devam etti: "15 metrekareyi insanımıza layık görenlerle, büyük felaketi yaşayan insanlarımızı azmakla suçlayan zihniyet aynı. Allah sana akıl fikir versin Selahattin Gürkan. Ölen çocuklarımızın, insanlarımızın ne günahı var? Azanlar, Bostanbaşı'nda 15 katlı binalara ruhsat verenler değil mi? Bunları, Malatya'nın vicdanına havale ediyorum. Malatya'yı işte bu anlayış, bu liyakatsizlik ve vasıfsızlık yerle bir etti. Hemşehrilerime sesleniyorum. Bu vasıfsızlığa, liyakatsizliğe insanımızı mahkûm edenlere 28 Mayıs'ta oy vermeyin."