Malatya'da seçim: 'Katılım yüksek'

Maraş depremlerinden etkilenen Malatya’da, oy verme işlemleri için 1900 sandık kuruldu. Bazı sandıklarda uzun kuyruklar oluştu.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA - Malatya’da da sabah saat 8:00 itibari ile sandıklar açıldı. 6 Şubatta yaşanan depremlerin ardından ardından Malatya’dan ayrılan ve kaydını farklı şehirlere taşıyan seçmenlerin ve depremde hayatını kaybedenlerin dışında 535 bin seçmenin sandığa gitmesi bekleniyordu. Katılımın yoğun olduğu Malatya’da, oy kullanmak için kuyruklar oluştu.

Oy kullanmak için sedyeyle ve engelli arabasıyla gelen seçmene öncelik veriliyor.

'YAŞLILARLA KABİNE GİRMEK İSTEYENLERLE GÖREVLİLER ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI' 

CHP Malatya Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı avukat Murat Tursun, Millet İttifakı tarafından kurulan Hukuk Komisyonu’nda görevli yüzden fazla avukatın sahada olduğunu belirtti. Okuma yazma bilmeyen yaşlılar yerine yakınlarının oy kullanmak için kabine girmek istediğini ve bu duruma müdahale etmek isteyen sandık görevlileriyle seçmen arasında anlaşmazlık yaşandığını belirten Tursun, “Sandığa gelen her seçmen kendi oyunu kullanabilir. Görme engelli seçmenin haricinde yakınlarıyla kabine girmek yasak. Ayrıca 3 farklı okulda pusulaların arkasında yer alması gereken mühürlerin Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu bölüme denk geldiği ve mührün ön yüzeye çıktığı ihbarını aldık. Müdahale edildi, yeni pusulalar istendi” dedi.

Özellikle kutsal bölgelerde ki sandıklarda yaşlılarla beraber kabine girerek oy kullanmak isteyen seçmen ve sandık görevlileri arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

Oy kullanmak için Çanakkale’den geldiklerini söyleyen Özgür Öksüz, “Aslında gelmemeyi düşünüyorduk çünkü masraf olurdu. Sonra bir oyun bile önemli olacağını düşündük ve cuma günü geldik. Türkiye için hayırlısı olsun” dedi. Depremden hemen sonra gündemin siyasetle değişmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Serhat Avcı ise, depremin çabuk unutulduğunu ve tepki için oy kullanmayacağını ancak son anda vazgeçip sandığa gittiğini belirtti.

Tahmin edilenden daha fazla seçmen katılımının olduğu Malatya’da seçim yasaklarına rağmen yüksek sesle AK Parti seçim müziklerini çalarak araçlarıyla sokaklarda tur atan bazı kişiler, güvenlik güçlerinin uyarısından sonra müziği kapattılar.

Etiketler seçim Malatya