Erdoğan Malatya'da: 50 bin insanımız öldü, alanda 50 bin kişi var

Erdoğan, Malatya'da yaptığı mitingde, "Depremde 50 bini aşkın insanımızı kaybettik. Buna rağmen 50 bini aşkın insanımız pazar günü yapılacak seçim öncesinde alanda bizimle buluştu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kent'te konuştu.

Alanda açılan, "Gençlerin kararı net, 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan", "Muhalefet haçlı asası tutar, Erdoğan İslam sancağı tutar", "Güneş bir doğar bir batar, Erdoğan her daim doğar", "Sevgi kaynar yüreğimiz, bükülmez hiç bileğimiz, kardeşliktir dileğimiz, biz Reis'ten öyle gördük", "Vatanını seven, milletine aşk ile bakan, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan", "Öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek" pankartlarını okuyan Erdoğan, "Pazara hazır mıyız? Yalnız unutmayın, pazara kadar değil mezara kadar beraberiz. Onun için şu 5 günü dolu dolu geçireceğiz. Biliyorsunuz kale içeriden fethedilir. Ne demek bu? Bayanlar, kalenin içinde onlar var. Gençler bütün muhataplarınızı hiç ihmal etmiyorsunuz. Çok çalışıyoruz. Pazar gününün akşamı inşallah adeta yeni bir zaferle sandıklardan çıkıyoruz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında deprem kayıpları üzerine konuşurken mitingine katılım oranıyla övündü. Erdoğan, "Depremde 50 bini aşkın insanımızı kaybettik. Buna rağmen 50 bini aşkın insanımız pazar günü yapılacak seçim öncesinde alanda bizimle buluştu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

NE KADAR TERÖRİST VARSA BAY BAY KEMAL ONLARLA YOL YÜRÜYOR: Malatyalı, terör örgütlerinin uzantılarıyla yol yürüyenlere fırsat vermedi. Malatyalı, insanımızı 'Alevi-Sünni, Kürt-Türk' diyerek bölmeye çalışanlara 'dur' dedi. Bay bay Kemal talimatı nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Peki parlamentodaki görüşmeleri kimlerle yapıyor? PKK'nın parlamentodaki uzantılarıyla yapıyor. Ne kadar terörist varsa bay bay Kemal onlarla yol yürüyor. İşte benim ülkem, benim milletim bu teröristlerle el ele yürüyenleri pazar günü sandığa gömecek mi? Cumhurbaşkanlığında bu kardeşinize ne verdi, yüzde 69,5'a yakın oy verdi. Bu Malatya'nın nerede durduğunu gösteriyor. Parlamentoda Cumhur İttifakı'na yüzde 69'a yakın oy verdi. Yine rekor düzeyde destek veren Malatya'ya ben teşekkür ediyorum. Bugüne kadar nasıl sizin güveninizi boşa çıkarmadıysak Allah'ın izniyle, gelecekte de emanetinizi hakkıyla taşımaya devam edeceğiz.

50 BİNİ AŞKIN İNSANIMIZ BİZİMLE BULUŞTULAR: Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerimizde bir an olsun dinmedi. Dedim ki, bana bir resmi rakamı getirin. Bugün alanda şu anda 50 bin kişi var. 50 bini aşkın insanımızı depremde malum kaybettik. Ama şu anda onlar buna rağmen bütün kardeşlerim 50 bini aşkın insanımız şu anda pazar günü yapılacak seçim öncesinde alanda bizimle buluştular. Tabi bu vesileyle bir kez daha deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Afetin ilk saatlerinden itibaren devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Arama-kurtarmadan yardım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda vatandaşlarımızın yanında olduk

70'İN ÜZERİNDE MALATYA BİR OYLA SANDIKLARI PATLATACAK: 4 Mayıs'ta milletvekilliğinde görevinizi en güzel şekilde yerine getirdiniz. Türkiye'nin Cumhur İttifakı tarafından yönetilmesini istediğinizi gösterdiniz. Toplam 323 milletvekiliyle Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek, aslında iradenizi çok gür bir sesle deklare ettiniz. 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün' dediniz. 'Durmak yok yola devam' dediniz. Türkiye genelinde 14 Mayıs'ta yüzde 49,52 ile sergilediğiniz duruşu, bu sefer 28 Mayıs'ta çok daha güçlü bir şekilde tamamlamaya hazır mıyız? Bu ne demektir, demek ki 70'in üzerinde Malatya bir oyla sandıkları patlatacak. 'Eserler yarım kalmasın, hizmetler, projeler, yatırımlar yarım kalmasın' diyeceksiniz. 'Hayaller ve hedefler yarım kalmasın' diyeceksiniz. 'Elleri böğürlerinde bekleyen mazlumların umutları sürsün' diyeceksiniz. 'Manşetleriyle, açıklamalarıyla milletimize parmak sallayanlar derslerini alsın' diyeceksiniz. Dosta güven aşılayacak, ülke düşmanlarına korku salacak çok yüksek bir oy oranıyla inşallah sandıkları patlatacaksınız. Ben sizde bunu görüyorum. Ben Malatya'nın basiretine ve ferasetine inanıyorum. Ben Malatyalı kardeşlerimizin desteğine güveniyorum. Sizlerden inşallah bu sefer yine rekor bekliyorum. Allah hepinizden razı olsun diyorum.

KENDİLERİNE OY VERMEDİNİZ DİYE SİZE EDEPSİZCE HAKARET EDENLERE BAKIP DA ASLA HÜZÜNLENMEYİN: Daha bir asır önce millet varlığımız bu topraklardan kazınmaya çalışıldı. Gezi olaylarında sokaklarımız ateşe verilerek demokrasimize kastedildi, 15 Temmuz gecesi milli irade tanklarla, uçaklarla, ölüm kusan silahlarla esir alınmak istendi. Hiçbirine boyun eğmedik, zalimlere teslim olmadık, demokrasimize halel getirmedik, bin yıllık kardeşliğimize leke sürdürmedik. Rabbimizin şu müjdesine tüm kalbimizle inanıyoruz, zorluklarla beraber kolaylıkların da olduğunu çok iyi biliyoruz. Alemlerin Rabb'inden asla ümit kesilmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Sırf kendilerine oy vermediniz diye, size zulmedenlere, size edepsizce hakaret edenlere bakıp da asla hüzünlenmeyin. Yaptıkları üç beş kuruş yardımı, sizlerin başına kakanlara bakıp da asla kendinizi garip hissetmeyin. Bunlar ülke ve milletle gönül bağını tamamen koparmış bir avuç mankurttur. Bunlar 'Millet de sizin düşmanınızdır' diyen tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir. Bunlar, vicdanı Anadolu coğrafyası kadar büyük aziz milletimizi asla temsil edemezler. 28 Mayıs, inşallah on yıllardır halka rağmen halkçılık yapan bu zihniyetten, ülkemizin kurtuluşunun da miladı olacaktır. Siyasi tercihiniz ne olursa olsun biz, Cumhur İttifakı olarak sizin yanınızdayız. AFAD ile yanınızdayız, Kızılay ile yanınızdayız, hep birlikte yanınızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacak, muhannete muhtaç etmeyeceğiz. Sorunlarınızı beraber çözeceğiz, zorlukları birlikte göğüsleyeceğiz, depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Size verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirene kadar durmadan, dinlenmeden, gece gündüz demeden çalışacağız. Yeter ki siz, bize güvenin, inanın, desteğinizi, duanızı eksik etmeyin. Yeter ki siz iradenize sahip çıkın, evlatlarınızın geleceğine sahip çıkın, Allah'ın izniyle gerisi gelecektir.

ONLAR ALEVİ-SÜNNİ, KÜRT-TÜRK DİYEREK BÖLDÜ: Milletimize önce karnemizi gösterdik, sonra gelecek 5 yıl için desteğini talep ettik. Geride bıraktığımız 3 ay içinde CHP Genel Başkanı ve arkadaşları ile bizim aramızdaki gündem farkını sizler de gördünüz. Onlar sürekli kavga etti, biz hizmet ettik. Onlar kutuplaştırdı, biz insanlarımızı kucaklaştırdık. Onlar Alevi-Sünni, Kürt-Türk diyerek böldü, biz 85 milyonu kucaklaştırdık. Onlar terör örgütleriyle kol kola girdi, biz milletimizle yürüdük. Onlar talimatı Kandil'den aldı, biz talimatı Allah'tan ve milletimizden aldık. Onlar yalan söyledi, iftira attı, biz hakkın ve hakikatin safında durduk. Onlar Batı'dan 'aferin' almaya çalıştı, biz sadece milletin rızasını gözettik. Onlar yıkmaktan, durdurmaktan, engellemekten bahsetti, biz icraat dedik, eser dedik, yatırım dedik.

GÜMBÜR GÜMBÜR PAZARA GİDİYORUZ: Bu CHP, LGBT'ci mi? Bu HDP, LGBT'ci mi? Bu İYİ Parti, LGBT'ci mi? Diğerlerini söylemeye gerek yok zaten. Fakat LGBT, AK Parti'ye sızabilir mi? MHP'ye sızabilir mi? Yeniden Refah Partisine sızabilir mi? Büyük Birlik'e sızabilir mi? Velhasıl Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Bunun nedeni, biz ailenin kutsallığına inanıyoruz. Onlarda böyle bir şey yok. Ailenin kutsiyetine inanan Cumhur İttifakı ile gümbür gümbür pazara gidiyoruz. Onun için çok çalışacağız, işi hafife almayacağız.

EMEKLİ MAAŞINI DAHA DA YUKARIYA ÇIKARMANIN HESABI İÇERİSİNDEYİZ: 40 yılın, 50 yılın işini 40-50 güne sığdırmayı başardık. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin sorununu çözdük. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın inşallah hesabı içerisindeyiz. (HABER MERKEZİ)