CHP’den SADAT hakkında suç duyurusu

CHP genel başkan yardımcıları bugün Ankara Adliyesi'ne giderek SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve beraberindeki heyet Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu.

'SARAYIN DESTEĞİNİ ARKASINA ALIYOR'

Adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tezcan, şunları söyledi: "Paramiliter bir suç örgütü olan SADAT hakkında suç duyurusunda bulunduk. Daha önce sayın genel başkanımız yaptığı açıklamalarla da ortaya çıktığı üzere SADAT paramiliter bir yapıdır. Kanunlarımız karşısında paramiliter örgütlenme suçtur. SADAT, paramiliter örgütlenmesiyle Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde suç işlemek için kurulmuş ve Saray’ın da desteğini arkasına alarak faaliyet yürüten bir suç örgütüdür."

Tezcan şöyle devam etti:" Sandıkta kaybetseler bile gereğini yapacaklarını söyleyecek kadar pervasızlaştılar. Ne yazık ki arkasında Saray rejimi vardır. Paramiliter bir örgüttür ve suçtur. Türkiye'de sorumlu bütün makamların bunu ciddiye alması ve savcıların harekete geçmesi gerekiyor."

'GERÇEK ORTAYA ÇIKACAK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise burada yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet savcılarına başvurumuzu yaptık. Cesur savcılara ihtiyacımız var. Tüm yargılamaların amacı hakikati ortaya çıkarmaktır. Gerçeğin üzerini hiçbir güç örtemez. SADAT ile ilgili başvurumuzu cumhuriyet savcıları ciddi bir şekilde incelerse, gerçeğin üzerine giderse, korkmazsa, siyasi iktidarın baskısı altında kendini hissetmezse zaten gerçek ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler SADAT CHP suç duyurusu