CHP'den Pınarbaşı tepkisi: Hakkımızı yemeye kalkmasınlar midelerine otururuz

Kayseri Pınarbaşı'da CHP'nin kazandığı seçimlerin MHP'lilerin itirazı sonucu yenilenmesine karar verilmesine tepki gösteren CHP'liler, "Hakkımızı yemeye kalkmasınlar midelerine otururuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’li Deniz Yağan’ın 5 bin 82 oyla birinci, MHP’li mevcut belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun ise 4 bin 758 oyla ikinci olduğu Kayseri Pınarbaşı’nda seçimin iptal edilerek 2 Haziran’da yapılmasına karar verilmesinin üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ilçeye gitti.

MHP’li yetkililerin, mühürsüz oy torbaları kullanıldığı iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı başvuruda kurulun, 6 evet, 1 ret oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar vermesine dair bir değerlendirmede bulunan Başarır, önce ilçe başkanlığında partililerle bir araya geldi ardından alınan karara itiraz etmek üzere Pınarbaşı Adliyesi’ne gidildi.

‘UTANÇ VERİCİ BİR KARAR’

CHP’li Başarır, partililerle birlikte yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Bu karar utanç verici bir karardır. Neymiş, bazı çuvallarda kırmızı mühür yokmuş. Sen değil misin, binlerce mühürsüz zarfı kabul eden! Kaldı ki o çuvallardaki kullanılan oyların tüm ıslak tutanakları elimizde, itiraz eden partilerin imzaları da altında. Neymiş, ‘mühür eskimiş, mühür düşmüş’ seçimi iptal ediyorlar. Burada genel başkan yardımcımız, ben, milletvekillerimiz, ilçe başkanımızla birlikte hakkımızı yedirmeyeceğiz. Hakkımızı yemeye kalkmasınlar midelerine otururuz.”

‘MÜHRÜ KOPARTAN BELLİDİR’

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un seçimde usulsüzlük olduğu iddiasıyla Pınarbaşı Adliyesi’ne gittiği ve adliyede ilçe seçim kurulu hakimine yönelik tutumu da hatırlatan Başarır, şöyle devam etti:

“İl Seçim Kurulu’na, Yüksek Seçim Kurulu’na sesleniyorum; bu eşkıyalığa, ahlaksızlığa ortak olmayın. Bu milletvekilinin derdi nedir, nasıl bir ilişkisi var belediye ile? 2019’da kazandığımız seçimde baskı yaptırdı, iptal ettirdi. 5 yıl sonra bir kez daha kazandık yine aynı şeyi yaptırdı. Hakimin ceketinin düğmesini koparanlar, o mührü de kopartmıştır. Bugün itirazımızı yapıyoruz. Bir kez daha il seçim kuruluna sesleniyorum, bu hukuksuzluğa bu darbeye ortak olmayın. Artık darbeler ülkemizde postalla olmuyor, bir imzayla halk iradesine darbe yapılıyor.”

‘HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ’

CHP’li Başarır, halk iradesine sahip çıkacaklarını belirterek, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun, hakkımızın yenildiği her yerde olacağız” dedi ve ekledi:

“Kritik her yerde hakkımız hukukumuz halk iradesi ayaklar altına alınmak isteniyor. Ama öyle olmayacak, Türkiye’nin her noktasında her bölgesinde insanlarımız Cumhuriyet Halk Partisi dedi. Ne yaparlarsa yapsınlar, halkın iradesinin önüne geçemeyecekler. Biz burada 2 Haziran’da da seçimi kazanırız ama neden? Kayseri’de 4 ilçe kazanmışız. Üzülsen de, utansan da kahrolsan da kazanmışız. Herkesi demokrasiye halk iradesine sahip çıkmaya davet ediyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da 2019 yılında İstanbul’da bu kararın bir benzerinin yaşandığını anımsatarak, şunları ifade etti:

“Türkiye demokrasi tarihi çok şey gördü ama bitmiş seçimlerin tekrarını görmemişti. Bugünkü seçimlerde de o yaşanıyor. Burada yaşananların peşini bırakmayacağız. Burası muz cumhuriyeti değil, sahipsiz değil. Bu ülkenin demokrasisine, vatandaşın sandıkta kullandığı oylara sahip çıkmayı biliriz, burayı da yedirmeyiz. Bu ülkede milletini devletini sevmek onun kurumlarına kurullarına saygı göstermekle olur. Eğer hakime fiili saldırıda bulunursanız, milletin iradesinin sandıktaki sonucuna müdahale ederseniz, orada ne milliyetçilik vardır, ne de yerlilik vardır. Bunun adı zorbalıktır, ahlaksızlıktır, demokrasi düşmanlığıdır. Bu hukuksuzluğa devam edilirse Cumhuriyet Halk Partisinin tüm kurullarıyla burada olacağız. Bir önceki seçimlerde zorbalıkla alınan bu belediyeyi bu defa vermeyeceğiz. Bu ülkeyi seven herkesin Pınarbaşı’ndaki bu hukuksuzluğa karşı sahip çıkması ve bu sandıktan çıkan sonuca destek vermesi gerekiyor.”

(HABER MERKEZİ)