CHP'den Korgan kaymakamı açıklaması: Vali bayrak vermeyince partidekini verdik

CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel, Korgan Kaymakamı'nın görevden alınmasına ilişkin soruşturmada, müfettişlerin "CHP'den Türk Bayrağı aldınız mı?" diye sorduğu iddiasına yönelik açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı Miraç Akbulut'un Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle açığa alındığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, görevden alınması tepki çeken Akbulut'la ilgili soruşturmada müfettişlerin "CHP'den Türk Bayrağı aldınız mı?" diye sorduğunu yazmıştı. 

Twitter üzerinden Saymaz'ın paylaşımını yanıtlayarak açıklama yapan Adıgüzel, Ordu Valisi Tuncay Sonel'den Korgan'daki törenler için bayrağı kendisinin istediğini ancak Vali Sonel'in olumsuz yanıt verdiğini söyledi. Adıgüzel, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Korgan'daki törenler için Türk bayrağını Ordu valisinden ben istedim. Ancak olumsuz cevap verildi sevgili İsmail Saymaz. Bunun üzerine CHP İlçe örgütümüzdeki bayrak ve Atatürk resmi kaymakama verilmiş. Bir diğer CHP İlçe örgütümüz merkez Altınordu'nun büyük Türk Bayrağı'nı da Ordu'nun hemen kıyısında deniz kenarından yükselen 900 metre rakımlı Yoroz Dağı'nın çifte zirveleri arasına astık, yine o 29 Ekim'de. Halen de orada dalgalanıyor o bayrak rahatsız olanlara inat..."

Saymaz, soruşturma sürecinde Miraç Akbulut'a sorulan soruları yazmıştı. Yazının ilgili bölümü şöyle:

"Ordu Valiliği kaynaklarından öğrendiğim kadarıyla müfettişler 36 kişiyi dinledi. 12 Kasım günü Kaymakam Miraç'ın ifadesi alındı. İlk soru şuydu: 'Törende alkollü müydünüz?'

Değildi. Zaten CHP'li Adıgüzel ve DP'li Enginyurt da bu iddiayı yalanladı. Koku aldığını iddia edenlerle yan yana bile gelmemişti. Resepsiyonda içki verilmemişti. İkinci soru şöyleydi: "Milletvekillerini ne şekilde davet ettiniz? Ayrıcalık yapıldı mı?" 

Yapılmadı. Kaymakam Miraç, tüm milletvekillerine davetiye gönderildiğini kanıtlayan, yanıtları içeren mesajları sundu. Üçüncü soru oldukça tuhaftı. Şöyle: "Komite toplantısında 'Marşlar belediye hoparlöründen çalınmazsa minareden çaldırırım' dediniz mi?"

Bu bir şakalaşmadan ibaretti. Belediye yetkilisi, "Hoparlör ısınıyor" demişti. Kaymakam Miraç da espriyle karşılık vermişti. O an bütün katılımcıların güldüğü bir espri birden bire suç iddiasına dönüşmüştü. Dördüncü soru içler acısı. "CHP ilçe başkanından Türk bayrağı aldınız mı?"

Evet, almıştı. Almış ve asmıştı." (HABER MERKEZİ)