CHP’den ‘gaz’ açıklaması: Isınma iktidarımızda lüks olmaktan çıkacak

CHP’li Ahmet Akın, iktidarın Karadeniz gazına yönelik açıklamalarının ardından, “İktidarımızda ısınma temel bir ihtiyaç kapsamında lüks olmaktan çıkacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karadeniz doğalgazının Türkiye’nin gücü olduğunu belirterek, Millet İttifakı iktidarında Türkiye’nin gücünü hiçbir çocuğun soğukta yatağa girmemesi için kullanacaklarını söyledi. Ahmet Akın, “Karadeniz doğalgazını bir yıl boyunca 25 metreküp vermekle kalmayacağız. İktidarımızda kışın ısınma lüks olmaktan çıkacak. Hiçbir evladımız yatağa soğukta girmeyecek” diye konuştu.

‘KONUT TARİFESİNDE NİTELİKLİ İNDİRİMLER YAPACAĞIZ’

Karadeniz'den çıkarılan doğal gazın Filyos'ta devreye alınması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız" dedi.

Konuya dair açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karadeniz doğalgazının toplum için kullanılmasına yönelik tüm hazırlıkları yaptıklarına dikkat çekti. CHP’li Akın, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi halkın yararına verilen tüm taahhüttleri devamlılık esasıyla mutlaka yerine getireceğiz. Vatandaşlarımız daha fazlasını hak ediyor. İktidara geldiğimizde bir yıl boyunca 25 metreküp doğalgazı vatandaşımıza ücretsiz olarak vermekle yetinmeyeceğiz. Aile Destekleri Sigortası kapsamında bundan sonra kış aylarında bütün ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı doğalgazı tamamen ücretsiz hale getireceğiz. İktidarımızda hiçbir çocuk yatağa soğukta girmeyecek. Karadeniz doğalgazını gerçekten milletimiz için kullanacak ve konut tarifelerinde nitelikli indirim yapılması için çalışma yürüteceğiz. Biz enerjiyi temel bir hak olarak görüyoruz. Hiçbir vatandaşımızın karanlıkta ve soğukta kalmaması için enerji hizmeti kaliteli ve kesintisiz, ödenebilir olacak. Bu kapsamda kış aylarının daha zorlu geçtiği illerimizden başlamak üzere doğalgaz konut tarifesinde nitelikli indirimler yapacağız.”

‘İKTİDARIMIZDA ISINMA LÜKS OLMAKTAN ÇIKACAK’

CHP olarak Karadeniz doğalgazıyla ilgili hiçbir zaman, “Arayamazsınız, bulamazsınız ya da çıkartamazsınız” söyleminde bulunmadıklarını, tam tersine “amasız, fakatsız” sevindiklerini ifade ettiklerini belirten Akın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradaki doğalgaz varlığı konusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak yalnızca ‘Zam yapmayın. Doğalgazı kendi siyasi çıkarınız için değil, vatandaş için kullanın’ dedik. Karadeniz’de doğalgaz bulunmasının üzerinden geçen 32 ayda doğalgaza konutlarda tam 17 defa zam yapıldı. Konut faturaları vergi, fon ve sistem kullanım bedeli hariç yaklaşık yüzde 230 oranında arttı. Vatandaş kombisini açamaz hale geldi. Resmi raporlara göre faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısı bir yılda yüzde 42 oranında artış gösterdi. Bu durum Türkiye’de ısınma ihtiyacını lüks haline geldiğini gösteriyor. Ama vatandaşlarımız merak etmesin. İktidarımızda ısınma temel bir ihtiyaç kapsamında lüks olmaktan çıkacak.”

Etiketler chp doğalgaz