CHP’den ‘cemevlerinin giderleri bütçeden karşılansın’ teklifi

CHP, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan torba teklife cemevlerinin ısınma ve elektrik giderlerinin bütçeden karşılanması için yeni madde eklenmesi için önerge verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Öğrencilerin kredi faizlerinin silinmesi, Kur Korumalı Mevduat süresinin uzatılması gibi birçok farklı alanda düzenleme içeren torba kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, torba kanun teklifine cemevlerine dair yeni madde eklenmesi için değişiklik önergesi verdi.

CHP’li Milletvekilleri Mehmet Bekaroğlu, Cavit Arı, Süleyman Bülbül ve Kamil Okyay Sındır tarafından verilen önerge ile cami, kilise, havra ve cemevi gibi ibadethanelerin aydınlatma, ısıtma giderlerinin bütçeden karşılanması istendi.

Dün Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlanan torba teklifin görüşmelerinde 48 maddenin 25'i görüşülerek kabul edildi. Görüşmeler önümüzdeki hafta başında devam edilecek. CHP’nin cemevlerine ilişkin teklifi, tüm maddelerin görüşülmesinin ardından oylanacak.

İKTİDARDAN ‘ALEVİ AÇILIMI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta iktidarın Alevilere yönelik merakla beklenen adımını Şahkulu Sultan Dergâhı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’nde açıklamıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kurulacağını açıklayan iktidarın bir diğer adımının da cemevlerinde görevli Alevi dedelerine maaş bağlanması olması bekleniyor.