CHP’den atak: Proje havuzu oluşuyor, Ekonomi Masası sahaya iniyor

Değişim tartışmalarının devam ettiği CHP’de yerel seçimler için hazırlıklar başladı. Proje havuzu oluşturan parti, mevcut belediyeler için de sahada anket çalışmaları yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Mayıs ayında yapılan seçimlerin ardından ‘değişim’ tartışmalarının merkezinde olan CHP yerel seçim için harekete geçti. Ekim ayında yapılması planlanan büyük kurultayda oluşacak yeni Parti Meclisi’nin belediye başkan adaylarını belirlemesi beklenirken seçim startı da verildi.

CHP’Lİ BELEDİYELERE YAKIN MARKAJ

CHP’de yerel seçimlere dair atılan ilk adım 2019 seçimi öncesinde hazırlanan Yerel Yönetimler Strateji ve Vizyon Belgesi’ni revize etmek oldu. CHP’li belediye başkanlarının son on yılda hayata geçirdiği projeler, mali parametreler, belediye başkanlarının seçim öncesinde vermiş olduğu vaatlerin hayata geçme oranı gibi başlıkların olduğu raporu güncelleyen CHP yönetimi, aday belirleme kriterleri için de harekete geçti.

Edinilen bilgiye göre mevcut CHP’li belediyelerle ilgili memnuniyet araştırmaları için sahada çalışılmaya başlandı. Akademisyenlerden destek alınarak seçilen parametrelerle seçmenle doğrudan anketler yapılırken her belediye için memnuniyet hizmet performansı belirleniyor. Sahada yapılan çalışmalarda CHP’li belediyelerin büyük çoğunluğuna dair “olumlu” değerlendirmelerin yapıldığını belirten partililere göre eksik noktalar da tespit ediliyor.

PROJE HAVUZU

CHP’de yerel seçimler için atılan bir diğer adım ise “proje havuzu” uygulaması. Bu zamana dek CHP’li belediyelerin hayata geçirdiği pek çok proje genel merkez çatısı altında bir havuzda toplanıyor. Toplum tarafından olumlu karşılanan projelerin oluşturduğu havuzdan belediye başkan adaylarının yararlanması hedefleniyor. Buna göre CHP’den belediye başkanlığına aday olacak isimler bu havuzda yer alan projeleri kendi il, ilçe ya da beldelerinin koşullarına göre seçecek ve seçim vaadi olarak sahada dile getirecek.

CHP’de bir süredir planlanan Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın hangi ay yapılacağı da belli oldu. Ekim ayı içinde belediye başkanları, bilim insanları, yerel yönetimlerle ilgili kent konseyi temsilcilerinin katılımıyla çalıştay düzenleyecek. Çalıştayın sonunda ise reform belgesi kaleme alınacak.

EKONOMİ MASASI YENİ ÜYELERİYLE SAHAYA İNİYOR

Partide yerel seçim öncesi bir diğer hazırlık da ekonomi alanına dair oldu. CHP yönetimi, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında ekonomi alanında uzman MYK üyeleri ve milletvekillerinden oluşan Ekonomi Masa’sını yeniden sahaya çıkarma kararı aldı.

Son beş yılda yapığı 44 il ziyaretiyle ekonomi alanında yaşanan olumsuzlukları yerinde inceleyen Ekonomi Masası, yerel seçim öncesi Türkiye’nin farklı kentlerine giderek raporlar hazırlayacak. CHP’nin yeni dönemde oluşturulan Ekonomi Masası’nda yer alan isimler ise şöyle oldu: Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İdari ve Mali İşler Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İşveren Örgütleri ve Eğitim Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Yurt Dışı Örgütlenme Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Hatay Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Mehmet Güzelmansur Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Bolu Milletvekili Türker Ateş ve Antalya Milletvekili Sururi Corabatır.