CHP'den Akbelen için olağanüstü toplantı çağrısı

CHP, Akbelen'deki ağaç kesimi nedeniyle Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmaya hazırlanıyor. Özgür Özel diğer muhalefet partileriyle temaslardan olumlu sonuç çıktığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda, maden sahası için ağaç kesimine karşı protestolar sürerken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), konuyu Meclis gündemine taşımak için harekete geçti.

Akbelen’deki ağaç kesimine karşı Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmaya hazırlanan CHP, diğer muhalefet partileriyle temaslarına başladı. Meclis’teki diğer muhalefet partileriyle mutabakat sağlanırsa Meclis’in önümüzdeki hafta olağanüstü toplantıya çağrılması bekleniyor.

Meclis’in olağanüstü olarak toplanabilmesi için beşte bir çoğunluğa denk gelen 120 milletvekilinin imzası ve TBMM Başkanı’nın olağanüstü toplantı çağrısına olumlu cevap vermesi gerekiyor.

Meclis Başkanı’nın olumlu cevap vermesi halinde olağanüstü toplantının yapılabilmesi için gerekli olan toplantı yeter sayısına yani 200 milletvekiline ulaşmak gerekiyor.

ÖZGÜR ÖZEL: TÜM MUHALEFET PARTİLERİNİN MUTABAKATIYLA ÇAĞRI YAPACAĞIZ

Twitter hesabından açıklama yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bütün muhalefet partileri arasında mutabakat sağlandığını belirtti.

Özel, "Tüm muhalefet partilerinin mutabakatıyla ve partimiz listelerinden seçilen milletvekillerinin imzalarıyla Meclis Genel Kurulu'nu Akbelen'de yaşanan katliam ve çevre gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırmaya karar verdik. Başvurumuzu yarın yapacağız" dedi.