CHP'den 81 ilde Suriye ve Irak tezkeresi açıklaması: Yabancı asker bulunmasının önü açılıyor

TBMM'de kabul edilen Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresine ilişkin CHP 81 ilde yaptığı açıklamada, "Yabancı asker postallarının vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açıyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığından, Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin, 81 il örgütüyle eşzamanlı basın açıklaması yapıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yaptığı basın açıklamasında, tezkerenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edildiğini hatırlatarak, CHP'nin teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız, fakatsız desteklediğini söyledi.

'YABANCI ASKERLERİN TÜRKİYE'DE BULUNMASININ ÖNÜNÜ AÇIYOR'

AA'nın aktardığı habere göre, tezkerede yer alan sakıncaları milletle paylaşmanın görevleri olduğunu belirten Çelik, "Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır" dedi.

CHP'nin, "terörle mücadele" adı altında yabancı askerlere vatanın kapılarını açan maddeye itiraz ettiğini vurgulayan Çelik, kendilerinin "yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması" ifadesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

 

TBMM Genel Kurulu'nda, 17 Ekim'de, Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edilmişti. (HABER MERKEZİ)