CHP’den 68 ile heyet: Doğru adaylar aranıyor

CHP'li 100 vekil 68 ilde sahaya indi. Adayları dinleyip esnaf ve vatandaşlarla buluşacak vekiller rapor hazırlayacak. İstanbul ve İzmir için ise daha detaylı çalışma yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

 

ANKARA - CHP milletvekilleri yerel seçimler için sahaya indi. 100 milletvekili, ikili ve üçlü gruplar halinde 68 ilde ve ilçelerinde saha çalışması yaparak rapor hazırlayacak.

DİĞER SİYASİ PARTİLER DE DAHİL TÜM KENT BİLEŞENLERİYLE GÖRÜŞÜLECEK

Çalışma kapsamında partinin il ve ilçe örgütleri, seçmenler, esnaf, diğer muhalefet partilerinin örgütleri ve tabanları, sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılacak. Bu görüşmelerde kente dair nabız yoklanacak, adaylık için hangi isimlerin öne çıktığı sorulacak.

MİLLETVEKİLLERİ TEBDİL-İ KIYAFET SAHADA OLACAK

Esnaf ve vatandaş görüşmelerinde vekil kimliği ön plana çıkarılamayacak. CHP milletvekillerinin deyimiyle ‘tebdil-i kıyafet’ sahada olunacak.

ADAY ADAYLARI DİNLENECEK

Çalışmada sadece il ve büyükşehir belediyesi için değil ilçe belediyeleri için de görüşler toplanacak. Heyetler aday adaylarıyla da görüşmeler yaparak kente dair projelerini, neden aday olduklarını da dinleyecek. Aday adaylarının toplumsal karşılığı konusunda bir fikir oluşturulmaya çalışılacak.

RAPORLAR SALI GÜNÜNE KADAR İLETİLECEK

Milletvekilleri sorumlu oldukları kentlere ilişkin hazırladıkları raporları önümüzdeki hafta salı gününe kadar genel merkeze iletecek. Tüm iller için hazırlanan raporlar aday belirleme süreçlerinde değerlendirmeye alınacak.

İSTANBUL VE İZMİR’E DAHA GENİŞ HEYETLER

Çalışma yapılan iller arasında yer almayan İstanbul, İzmir gibi kentler için daha geniş kapsamlı heyetler görevlendirilecek.

CHP’de aday belirleme süreci kapsamında başlatılan anket çalışmaları da devam ediyor. Mevcut belediye başkanlarına dair memnuniyeti ölçen anketlerin sonuçlarına aday belirleme sürecinde etkili olacak.

Parti ayrıca en az bin seçim çevresinde ön seçim düzenleyecek. Seçim çevrelerinin özelliklerine göre 'örgüt denetiminde ön seçim', 'örgüt denetiminde basit aday yoklaması' ve 'örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması' adıyla eğilim yoklaması yöntemleri uygulanacak. (HABER MERKEZİ)