CHP'de Hatay düğümü çözülemedi: Lütfü Savaş ikna edilemedi

Aday belirleme süresinin dolmasına saatler kala CHP'de Hatay düğümü hala çözülemedi. Bugün yapılan görüşmede Lütfü Savaş'ın ikna edilemediği belirtildi. Esenyurt adayı ise belli oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – CHP'nin aday tanıtım toplantısında adı ilan edilmeyen Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın durumu hala netleşmedi.

ÖZEL'DEN HATAY'DA DEĞİŞİM SİNYALİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, NOW TV'de katıldığı programda Hatay adayının değişebileceği sinyalini, “Birazdan Lütfü Savaş'la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü Beyle de paylaşacağım. Anket şunu gösteriyor; Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz gösteriyor" sözleriyle vermişti. Özel ayrıca Hatay İttifakı'na ihtiyaç olduğunu da vurgulamıştı.

SON ANKETLER PAYLAŞILDI

Özel, televizyon programında bahsettiği görüşmeyi sabah saatlerinde gerçekleştirdi. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Özel'e Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek eşlik etti.

45 dakika süren görüşme sonrasında Savaş, herhangi bir açıklama yapmadan CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı. Edinilen bilgiye göre CHP kurmayları, yaptırdıkları güncel anket sonuçlarını Savaş’a gösterdi. Görüşmede, 6 Şubat'taki protestodan sonra oylarda belirgin bir düşüş olduğu ifade edildi.

SAVAŞ İKNA EDİLEMEDİ

Savaş da kendi yaptırdığı ve önde gözüktüğü anket sonuçlarını Özel ve beraberindekilerle paylaştı ve adaylıktan çekilmesi halinde, parti örgütlerinden ve tabandan gelebilecek tepkileri anlattı.

Özel ve kurmaylar “Savaş’ın da içinde olduğu”, “Savaş'ın da evet diyeceği” bir formül ile çözüm bulmak istediklerini ifade etti. Ancak taraflar ortak bir çözümde uzlaşı sağlayamadı.

Özel ve bazı MYK üyelerinin Hatay'la ilgili son kararı vermek üzere görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi.

SUZAN ŞAHİN'E TEKLİF YAPILMADI

Hatay Belediye Başkan adaylığı için adı geçen önceki dönem Hatay milletvekili Suzan Şahin'e teklif edilmediği, etse de kabul etmeyeceği öğrenildi.

ESENYURT ADAYI AHMET ÖZER

Öte yandan CHP’nin DEM Parti ile kent uzlaşısı sağladığı Esenyurt'taki adayı netleşti. Esenyurt'ta CHP'nin adayı Ahmet Özer oldu.