CHP Trabzon'da imza çatlağı: 'İl örgütü ile hareket etmedi'

CHP Trabzon Kurultay Delegesi Kaya, CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez'in örgütün kararına uymayarak Kılıçdaroğlu için imza verdiğini söyledi. Suiçmez, "Muhatabım Ahmet Kaya değil" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez, Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapan 95 milletvekilinin arasında yer aldı.
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) pazar günü gerçekleştirilecek 38'inci Olağan Kurultayı öncesi, örgütlerdeki imza tartışmaları sürüyor. CHP Trabzon İl Kongresi'nde 'değişim' söylemlerini kullanan Mustafa Bak'ın il başkanı seçilmesinin ardından gözler CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'e çevrildi. 

27'nci Dönem CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon İl Kongresi'nde kurultay delegesi olarak seçilen 12 partilinin Özgür Özel için imza verirken mevcut CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'in örgütle hareket etmediğini, Suiçmez’in Kemal Kılıçdaroğlu için imza verdiğini söyledi.

27'nci Dönem CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya

'SİYASET TUTARLILIK İSTER'

Kurultay delegeleri arasında yer alan ve CHP'deki 'değişimciler'in öncülerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakınındaki isimlerden biri olan Kaya, şunları söyledi: "Artık Türk siyasetinde yeni bir sayfa açılması gerekiyor. Lider kadroların yenilenmesi gerektiği bütün toplumun ortak talebi. CHP devrimci, sosyal demokrat, sol siyasal bir partidir. Değişimde öncü olmak da CHP'ye yakışır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bugüne kadar çok emek verdi, elinden geleni yaptı. Fakat sonuç istediğimiz gibi olmadı. Toplumu bir hayal kırıklığına uğrattık. Dolayısıyla burada özeleştiri yapılıp gereği yapılmalı. İnşallah partimizde bir değişim yapıp milletimize umut olacağız." 

Trabzon İl Örgütü'nün, Özel'i desteklediğini ve 12 delegenin il başkanı nezdinde imza verdiğini belirten Kaya, Suiçmez'in kendileriyle birlikte hareket etmediğini söyledi. Kaya, "İlk ilçe kongremizin gerçekleştiği Vakfıkebir'de başlayarak tüm kongrelerimizde halkın ve sokağın sesinin yansıması olarak partide mutlaka bir değişim olması gerektiğini, bunun böyle gitmeyeceğini ifade ettim. Sibel hanım da 'biz de örgütü dinleyeceğiz, halkı dinleyeceğiz ona göre hareket edeceğiz. Ama şimdi erken. Örgütün fikrini alalım' demişti. 

Kurultay delegeleri toplantısı yapmıştık. Orada da kendisine bu soruldu. Biz 12 kurultay delegesi olarak imzalarımızı atarken Sibel hanım orada bizle ortak hareket etmedi, imza atmadı. Bugün de Kılıçdaroğlu'na imza veren milletvekillerinin yaptığı destek açıklamasının en önündeydi. Örgütü dinleyeceğini söylemişti, ama Trabzon örgütü bütünüyle 'değişim' derken hanımefendi kendi bildiğini yaparak Kılıçdaroğlu'na imzasını verdi, bunu da sakladı. Geçen hafta milletvekili arkadaşlar Sibel hanımın Kılıçdaroğlu'na imza verdiğini söylemişti ama kendisi bunu inkar ediyordu. Bugün de yaptıkları açıklamada gerçek ortaya çıktı. Siyaset her şeyden önce tutarlılık ister. İmza atmışsanız onun arkasında duracaksınız" dedi. 

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez

'CHP KİŞİSEL ÇEKİŞMELERİN YERİ DEĞİLDİR'

Kaya'nın sözlerinin ardından konuştuğumuz Suiçmez, kurultay kararı hakkında açıklama yapmadı. CHP'nin kişisel çekişmelerin yeri olmadığını kaydeden Suiçmez, Kaya'nın sözlerine şu şekilde cevap verdi: "Benim muhatabım Ahmet Kaya değildir. Kişisel çekişmeleri ben parti üstüne koyacak insan değilim. Dolayısıyla ona hiçbir şekilde cevap vermeyeceğim. Kurultayla ilgili kararımı daha sonra açıklayacağım."

Öte yandan CHP'li 95 milletvekilinin 38. Olağan Kurultay'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olacaklarını ilan ettiği ortak açıklamada, Suiçmez de yer aldı.