CHP Muğla'da Zekican Balcı dönemi

CHP'nin 38'inci Muğla İl Kongresi'nde mevcut başkan Hüseyin Erol ile Zekican Balcı yarıştı. 333 oy alan Balcı yeni il başkanı seçildi.

Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - CHP Muğla İl Kongresi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın üstlendiği kongrede, kırmızı liste ile mevcut başkan Hüseyin Erol, mavi liste ile Zekican Balcı yarıştı. Balcı, 333 oy alırken Erol 271 oy aldı. 62 oy farkla CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı oldu. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Oy sayımının ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Zekican Balcı, şunları söyledi: "Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı partimizdir. Yarın sabahtan itibaren hep birlikte 13 ilçemizi ve büyükşehrimizi kazanmak için 180 gün boyunca omuz omuza 35 bin kişilik büyük bir aile olarak çalışmaya devam edeceğiz. Güzel bir kongre süreci geçirdik. Partimizin daha iyi yerlere getirmek için kavga etmeden, birlik içerisinde, ötekileştirmeden çalışmalara devam edeceğiz. Destek veren ve vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız ile birlikte önümüzdeki süreçte ben inanıyorum ki ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıracak yolu yerel seçimlerden itibaren aşacağız. Bunun öncüsü sizi temin ederim ki Muğla örgütü olacak. Hepinize çok teşekkür ederim" dedi.

Yeni il yönetimi şu isimlerden oluştu: Adil Kara, Ali Alper, Bekir Perçin, Berrin Naz, Birol İçöz, Dilay Uçar, Ecem Kaya Demircan, Ender Taşören, Goncagül Işıktekin, Gökhan Türker, Görkem Tarhan, İbrahim Turhan, İnan Gök, Kamil Ayhan Öner, Kemal Karadeniz, Koray Yerli, Mehmet Barut, Mustafa Yılmaz, Müge Yenisu, Önder Öztemiz, Murat Özbir, Umut Sivas, Uzay Kocabaş, Yağmur Türker.

Kurultay delegeleri ise şöyle: Belgin Atare, Zekican Balcı, Meltem Bulut, Tüze Çetinkaya, Ecem Kaya Demircan, Mehmet Alkın Denizaslanı, Kamil Genek, Tuna Işın, Aytaç Kurt, Berrin Naz, Umut Özdoğan, Tanju Satılmış, Aydın Tilkici, İbrahim Turhan.

Muğla’da ilk kez kurultay delegeleri arasında belediye başkanları yer almadı.