CHP Muğla İl Kongresi başladı

38'inci Olağan Muğla İl Kongresi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Kongrede 634 delegenin kullanacağı oylarla yeni il başkanı ve 14 kurultay delegesi belirlenecek.

Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - CHP’de kurultay öncesi il kongreleri sürüyor. Muğla İl Kongresi de bugün Menteşe ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Kongreye; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ve Cumhur Uzun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Kongrede divan başkanlığını ise Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın üstlendi.

AHMET AKIN: MUĞLA'DAKİ TÜM BELEDİYELERİ ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Kongrede divan başkanlığını üstlenen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şunları söyledi:

"Sizlerin huzurunda da söylemek isterim. Muğla'dayız, Cumhuriyetin beşiğindeyiz. Hakikaten her bir noktası güzelliklerle dolu cennet gibi bir bölgemizdeyiz. Bizler dava insanlarıyız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 'iki büyük eserim var' diyerek ve birini Türkiye Cumhuriyeti ve diğerini de Cumhuriyet Halk Partisi diyerek bize büyük bir sorumluluk ve büyük bir dava yükledi ve biz bu sorumluluk bu inanç bu azim ve kararlılıkla bu davayı sürdürüyoruz.

Asla ve asla kimsenin unutmaması lazım ki Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti ilelebet payidar kalacaktır ve her zaman büyük bir coşkuyla da temsiliyeti olacaktır. Aynı zamanda tabii önümüzde yerel seçimler var. Ben de yerel seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcısıyım. Şunu söyleyeyim: Bir taraftan kongrelerimiz devam ediyor bir taraftan bizler dur durak bilmeden yerel yönetimlere çalışıyoruz. Dün Şanlıurfa’daydık. Ondan önceki gün başka bir ilimizdeydik. 'Hedef 400' diyerek çalışmalarımıza başladık.

Birlik beraberlik içerisinde hem Muğla Büyükşehir Belediyemizi hem de Muğla’daki tüm belediyeleri almak için var gücümüzle çalışacağız." (DUVAR)