CHP Malatya ‘değişim’ dedi

CHP Malatya il kongresinde mevcut il başkanı Barış Yıldız ile Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıklayan Yunus Gök yarıştı. Seçimi 'değişimci' Yıldız kazandı.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut 

MALATYA - CHP Malatya İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Parti Meclis Üyesi ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Konya Milletvekili Barış Bektaş, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldı. Kongrede seçimin blok liste ile yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. Beyaz liste ile mevcut il başkanı Barış Yıldız, mavi liste ile Yunus Gök’ün yarıştığı kongrede kazanan 228 oyla beyaz liste oldu. Mavi liste ise 109 oy aldı.

ÖNCEKİ DÖNEM İL BAŞKANI KİRAZ YÜZÜNDEN KONGRE 4 SAAT GEÇ BAŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Kongresi’nde sandıkların 4 saat geç kurulması delegelerin tepkisini çekti. Gecikmenin sebebi ise partililer tarafından açıklandı. Önceki dönem il başkanı Enver Kiraz’ın hem mavi hem de beyaz listede kurultay delegesi olarak yer alması itirazlara neden oldu. Enver Kiraz’ın il başkan adayları Gök ve Yıldız’ın listesinde kendi isteği ile yer aldığı ortaya çıktı. Kiraz’ın adı mavi ve beyaz listeden de çıkarılınca listeler yeniden basıma gitti. Kongrenin başlaması ise 4 saat gecikti. Saat 17.00’de başlayan oy kullanma işleminde ilçelerden gelen delegelere öncelik verildi.

'ABDULLATİF ŞENER GİBİ ADAMLARI PARTİMDE GÖRMEK İSTEMİYORUM'

Kongrede Divan Başkanlığı yapan Ali Mahir Başarır, Malatya il kongresinde iki adayın yarışmasının demokrasinin örneği olduğunu söyledi. Başarır şöyle konuştu: “Kurultaya gidiyoruz. Genel Başkanımızı seçeceğiz. Biz onu, bucu ya da keskin bir şekilde kavga edecek insanlar değiliz. Sayın Kılıçdaroğlu’na ne burada ne televizyonlarda nede sokaklarda saygısızlık yaptırmam. Biz AKP, MHP değiliz. Biz demokrasiyi Türkiye’ye getiren partiyiz. Bizde 'değişimci', 'genel merkezci' diye bir ayrım yok bilinsin. Kendi partimin içinden gelen isimleri Meclis'te görmek istiyorum. Abdullatif Şener gibi adamları bir daha partimin içinde görmek istemiyorum.”

'KILIÇDAROĞLU’NA LAF SÖYLENMESİNE MÜSADE ETMEM'

Kongrede söz hakkı alan bazı delegeler Veli Ağbaba’nın CHP’de 'değişim'i destekleyerek Özgür Özel’in yanında yer almasına tepki gösterince Parti Meclis Üyesi ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba eleştirileri kabul ettiğini söyledi. İl kongresinin delegelerine müdahale ettiği iddialarına da cevap veren Ağbaba şu ifadeleri kullandı: “Yapılan her türlü eleştiriyi kabul ediyorum. Ama cevap vermek polemiğe girmek istemiyorum. Ben vekil koltuğunda olduğum sürece eleştirilmeye hakkım var, cevap vermeye hakkım yok. Kılıçdaroğlu’nun 9 yıl yardımcılığı yaptım. O zaman da şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu’na laf söylenmesine müsaade etmem. Sosyal medyada hakaret ediyorlar, troller yazıyorlar bana. Ben bunları hak edecek ne yaptım? Bu Veli Ağbaba size ne yaptı?”

'İHANETE UĞRAYAN KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYIYIZ'

Mavi liste ile kongrede yarışan başkan adayı Yunus Gök genel seçim sonuçlarında yaşanan mağlubiyetten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorumlu tutulmasının haksızlık olduğunu belirterek, “Kılıçdaroğlu’na yapılan ihanettir. Biz seçimi ön seçim olmadığı için kaybettik. Küçük olsun benim olsun dediğimiz için, partililerimizi küstürdüğümüz için kaybettik. Malatya’nın Ankara’dan yönetilmesine izin vermeyeceğiz. Biz ihanete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayıyız” dedi.