CHP Kayseri İl Başkanı Özkan’ın görevden alınmasına tepki

CHP Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan’ın partisinin MYK kararı ile görevden alınarak yerine Feyzullah Keskin’in atanmasına partililer tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

KAYSERİ - Kayseri’de CHP İl Başkanı Zeki Özkan, partisinin genel merkezi tarafından görevinden alındı.

Parti merkezinin kararı, Kayseri’de partililerin tepkisine yol açtı. Görevden alınan Zeki Özkan, CHP’li eski il başkanları ve önceki dönem CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bugün öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yaptı.

‘GEREKÇE SUNULMADAN GÖREVDEN ALINDIK’

Parti genel merkezinin değişimin önünü kapatmak için kendisini görevden aldığını iddia eden Özkan, mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Özkan, “Seçildiğimiz günden beri tek gayemiz, partimizi bir adım ileri taşımak, onu daha da yüceltmekti. Bu uğurda çalıştık, nerede eksiğimiz varsa onu giderdik, elimizden geleni yaptık. İl başkanı seçildikten sonra genel merkeze il başkanları toplantısına davet edildim. Toplaya katıldım. Partimizle ilgili sorunları masaya yatırdık. Seçim takvimi açıklanmışken gerekçe sunulmadan yönetimim ile görevden alındık. Bunun da amacı açıkça değişimin önünü kapatmak, parti içi seçimlere müdahale etmektir. Değişimden yana olan herkesi bu yolda bize eşlik etmeye davet ediyorum” dedi.

‘HAKSIZLIK KARŞISINDA ŞEYTAN OLMAMAK İÇİN BU AÇIKLAMAYI YAPIYORUM’

Özkan’a destek açıklamasında bulunan önceki dönem CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise delege seçimleri için hiçbir mahallede sandık kurulmadığını söyledi.  Arık, şunları söyledi: “Sevgili yoldaşlarım CHP’nin tüzüğü açıktır. Bugün delege seçimleri başlamıştır. Delege seçimleri her mahalleye sandık konularak yapılır. Bunun için de bir aylık süre tanındı ancak Kayseri’de görüyorum ki, bugün hiçbir mahallede sandık konulmamaktadır. Ve hiçbir mahallede sandık konulmaması gerekçesi nedir? Burada planlanan nedir?

Değişimin önü kaçınılmazdır. Biliyorum ki çok üzgünsünüz, çok kırgınsınız. Çünkü Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün koltuğuna cumhuriyete yakışır bir cumhurbaşkanı seçemedik. Bunun ezikliği içerisindeyiz. Ama yılgınlığa kırgınlığa umutsuzluğa hiç gerek yok. Eğer bir değişim olsun istiyorsanız, partimiz yeniden umut olsun istiyorsanız, yerel seçimlerde başarılı olalım diyorsanız, gelin oylarınıza sahip çıkın. Oylarınızı kullanın ve sonra o oylara sahip çıkın. Her ne olursa olsun biz Atatürk’ün partisine Atatürk’ün emanetine benim en büyük eserim dediği Cumhuriyete ve CHP ‘ye sahip çıkacağız.” (DUVAR)

 

Etiketler CHP değişim Kayseri