CHP Çanakkale’ye ilk kadın başkan

Çanakkale’de, milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Metin Ümit Ural’ın yerine İl Eğitim Sekreteri Sabiha Güler Koçer atandı. Koçer, Çanakkale’de CHP’nin ilk kadın il başkanı oldu.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - CHP Çanakkale'de istifa eden İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın yerine CHP MYK toplantısında yeni il başkanı olarak İl Eğitim Sekreteri Sabiha Güler Koçer atandı.

Koçer, CHP’nin Çanakkale’deki ilk kadın il başkanı oldu.

Sabiha Güler Koçer

‘KOÇER’İN ATANMASI CHP ÇANAKKALE ÖRGÜTLERİNE GÜÇ KATACAK’

CHP’nin, il ve ilçe başkanlarına milletvekili aday adayı olmak için 26 Aralık tarihi itibariyle aralarında İzmir, Mersin, Çanakkale gibi illerin de bulunduğu 40 il başkanı ile 39 ilçe başkanı istifa etmişti. Kimi illerde yönetim kurulu dışından atamalar yapılırken, kimi illerde ise yönetim kurulu içinden il başkanı atamaları gerçekleşti. Çanakkale’de de yönetim kurulunda CHP Çanakkale İl Eğitim Sekreteri olarak görev alan Sabiha Güler Koçer, yeni il başkanı olarak atandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek, kadınların aktif siyasette görev almasının çok önemli olduğunu ve Çanakkale siyasetinde kadınların önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi. Erkek, Koçer’in atanmasının Çanakkale’de CHP örgütlerine güç katacağını söyledi. Erkek, “İl başkanlığı görevine merkez yönetim kurulumuzca İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın üstlenmesi ayrıca anlamlı ve önemlidir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.