CHP’li Erte: Çanakkale Belediyesi’ndeki görevden alma siyasi operasyon

Çanakkale Belediyesi’ne ait barınakta köpeklerin birbirini yemesi sonrası Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay görevden uzaklaştırıldı. CHP, uzaklaştırmayı siyasi operasyon olarak değerlendirdi.

Çanakkale Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi
Google Haberlere Abone ol

ÇANAKKALE - Belediyeye ait barınakta köpeklerin birbirlerini yediklerine dair görüntüler Mor Pati Derneği gönüllüleri tarafından tespit edilerek video ve fotoğraf görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Konuyla ilgili hem Çanakkale Belediyesi hem de İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Barınakta yaşanan olayı incelemek için görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişi tarafından "soruşturmanın salahiyeti" gerekçesiyle Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve Belediye Veteriner İşleri Müdür Vekili Mustafa Cesur görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırma kararını eleştiren CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, "zorlama bir karar" ifadelerini kullandı.

‘BELEDİYEMİZ İKTİDAR TARAFINDAN TACİZ EDİLİYOR’

Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen Erte, Çanakkale Belediyesi’nin iktidar tarafından sürekli ‘taciz edildiğini’ iddia ederek, "Rekor oyla seçilen Çanakkale Belediyemiz; Çanakkalelilerin güçlü iradesine ve demokratik taleplerine karşın iktidar sözcüleri tarafından sürekli taciz edilmekte. Geçtiğimiz cuma günü bu tacizlere bir yenisi daha eklendi. Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet İrfan Mutluay ve veteriner işleri müdür vekili darbe dönemlerinde bile görülmemiş bir şekilde görevden uzaklaştırıldı" dedi.

‘KARARIN BASINA SERVİS EDİLMESİNİN GEREKÇESİ NEDİR?’

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin başlattıkları soruşturma kapsamında yaşanan görevden uzaklaştırma kararını "zorlama bir karar" olarak değerlendiren Erte, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ı da eleştirerek, Aktaş’ın parti devleti valisi gibi davrandığını dile getirdi. Erte, "Bu karar ilgililere tebliğ edilmiş olup başkanlık makamı tarafından da kararın gereği yerine getirilmiş olmasına rağmen; Çanakkale Valiliği tarafından bu bilgilerin kişilerin isimleri verilerek gece geç saatlerde basına servis edilmesinin gerekçesi nedir? Vali, devletin valisi gibi değil, parti devletinin valisi gibi davranmaya devam etmektedir. Bakanlık müfettişlerince başlatılan soruşturma elbette yapılmalı ve suçlular ortaya çıkarılmalıdır. Ancak bu soruşturmada açığa almayı gerektirecek hiçbir haklı neden yoktur. Çünkü olayla ilgili tüm kayıtlar ve belgeler zaten müfettişler tarafından alınmıştır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bu konuda yapılan bir soruşturmada herhangi bir açığa alınma yaşanmış mıdır?  Çanakkale’de böyle zorlama bir karar almanın altında yatan gerçek nedir?” sorularını sordu.

Karardan geri dönülmesi gerektiğini de ifade eden Erte, görevden uzaklaştırmayı "siyasi operasyon" olarak değerlendirdi. Erte, "Eğer bir salahiyet peşindeyseniz; yaptığınız hatadan, kamuoyu vicdanını derinden yaralayan kararınızdan derhal dönün. Bu karar kentimizin insanlarına, onların iradelerine yapılan saldırıdır. Vatandaşlarımızın iradesine saldırmaktan vazgeçin" dedi.  (DUVAR)