CHP Bağlar İlçe Başkanı açlık grevini sonlandırdı

CHP Diyarbakır Bağlar İlçe Kongresi'nin Genel Merkez tarafından iptal edilmesini protesto etmek için 3 günlük açlık grevi düzenleyen İlçe Başkanı Recep Yavuz grevini sonlandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağlar İlçe Kongresi’nde delege seçimlerinin tüzüğe aykırı şekilde yapıldığı gerekçesiyle açlık grevine başlayan Recep Yavuz grevini sonlandırdı.

Bağlar CHP İlçe Kongresi'nin Genel Merkez tarafından iptal edilmesi sonrası Recep Yavuz 31 Ağustos’ta 3 günlük açlık grevine başladı. Yavuz "3 gün boyunca açlık grevine devam edeceğiz. Daha sonra ölüm orucuna başlayacağım. Yedi arkadaşım destek için yanımda olacak. Bana destek olacaklar" demişti.

Açlık grevine başladığını duyurması sonrası çok sayıda destekçisi CHP'nin Bağlar İlçe binasını ziyaret ederek Yavuz'a destek verdi. Rudaw'da yer alan habere göre, Yavuz dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devreye girdiğini ve bu nedenle açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.

Yavuz'a göre eyleminin suçlusu CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik’ti. Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Kongresi, İl Başkanı Abdullah Atik’in 13 kişinin imzasıyla İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı başvuru sonucu iptal edildi. Bağlar İlçe Kongresi’nin iptal kararına gerekçesini, delegelerin mahallelere sandık kurulmadan belirlenmesi olarak gösterildi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı  Abdullah Atik ise Bağlar İlçe Kongresinin CHP tüzüğünde belirlenen kriterlere göre yapılmadığını belirtiyor. Atik, sandıklar kurulmadan CHP ile hiçbir ilişkisi olmayan kişilerin delege listesine isimlerinin yazıldığını söyledi.

Atik bunu asla kabul etmeyeceklerini belirterek şunları dile getirdi: "Recep partimizin standartlarına ve tüzüğümüze uygun hiçbir şey yapmadı. Hiçbir mahallede sandık kurmadan masa başında bu isimleri belirlemişler. Dolayısıyla usulsüzlük yapılan bu kongreyi bu şekilde kabul etmiyoruz dedik."

Gerek merkezde gerekse birçok ilçe ve ilde tüm kongre süreçlerinde bölünmeler yaşanmış ve CHP kurultayları tartışmalara neden olabiliyor. Ancak Diyarbakır’da yaşanan sorunlara karşı gösterilen tepki diğer il ve ilçe teşkilatlarına göre daha farklı oluyor. Ya açlık grevi ya da ölüm oruçları şeklinde tepki gösteriliyor. (HABER MERKEZİ)